Nehezebb forgalmi helyzet a fő közlekedési útvonalakon

Néhány forgalmasabb útvonalon zajló munkálatokról olvashat az alábbiakban!

Törökbálinti út

A Törökbálinti úton az állami Közútkezelő előírásainak megfelelően 2013 szeptember 23-28 között megtörténik a csatornaépítéssel érintett útszakasz végleges helyreállítása.

Hétfőn-kedden felmarják az érintett szakaszt, szerda-csütörtökön aszfaltozzák. Csütörtökön és pénteken padkát készítenek, ahol már elkészült, a szombati nap a tartalék nap.

A forgalom tekintetében ezeken a napokon egyirányúsítás várható. Most a terelőút nem az Alsóerdősor utca, hanem a Szövő-Kövező-Iparos út. A Volánbusz járművei a Törökbálinti úton nem állnak meg.

A munkálatok idejére a közlekedők és az érintettek türelmét és megértését kérik a csatornaépítők!

Diósdi út (vasúti aluljáró és Riminyáki út között)

Két közmű munkálatai is várhatóak a következő hetekben.

Egyrészt a szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkák, amelyeket már múlt héten is jeleztem, amelyek az András utca és a Riminyáki út közötti szakaszon történnek. Itt várhatóan a kétirányú közlekedés biztosított lesz, de a parkolósáv nem lesz használható.

Másrészt az érdi önkormányzat által elnyert és megvalósítás alatt levő, ú.n. “Svájci Alap” pályázatból megvalósuló ivóvízvezeték-rekonstrukciós munkák is elkezdődnek, amelyek a Diósdi út első 100 méterét érintik, illetve a Széchenyi teret. Reményeim szerint a következő hónapokban megépül a körforgalom a Széchenyi téren és biztonságosabb lesz közlekedni a Diósdi-Sándor-Bethtlen Gábor-Aba utcák találkozásában, mind gyalogosan, mind autóval.

Arra számítok, hogy nagyon nehéz lesz erre közlekedni, ezért – ha csak teheti –  kerülje el ezt az útvonalat!

Balatoni út

A vasúti híd alatt átvezető vezeték építése idején félpályás lezárás van, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A munkálatok várhatóan 2013. október 5-ig fejeződnek be.

Sárd utca

Az útátvágások javítása, újra aszfaltozása okán ezen a héten péntekig a közlekedők türelmét kérik az építők. Ezt azért is hangsúlyozom ki, mert tegnapi napon több autós egyszerűen kiszállt az autóból, megfogta a “behajtani tilos” táblát, arrébb tette,  majd sűrű káromkodások közte ráhajtott az aszfaltozásra előkészített – így felmart útszakaszra -, majdnem elütve az ott dolgozó munkásokat. Az egyik úriember azt mondta, neki nincs ideje erre, őt hagyják békén, neki ne mondja meg senki, merre menjen az autóval, ő ott fog menni a Sárd utcán és kész. Hiába mondták neki az ott dolgozók, hogy pont azon dolgoznak, hogy ezt a későbbiekben jobb úton tehesse meg…

Kutyavári út, Római út, Ürmös utca

Itt szintén a fentiekben már említett Svájci Alap beruházás keretében zajlik ivóvízhálózat rekonstrukciós munkálat.

Ha Ön is régebbi hírlevél-olvasó, bizonyára emlékszik, hogy korábban írtam róla: az Ürmös utcán – a Tárnoki úttól eltérően – előbb befejezték a csatornaépítést és utána fog megtörténni az ivóvízvezeték-rekonstrukció (a Tárnoki úton egyszerre volt csatornaépítés és gázvezeték-rekonstrukció, de amint a példa mutatta, sok gond volt ezzel is). Sajnos mindenki tudja a tapasztaltak alapján, hogy egyik sem tökéletes megoldás, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is.

Reméljük, hogy a végeredmény kárpótolni fog a kellemetlenségekért.

Diófa utca- Cseresznyefa utca- Eperfa utca

Itt a műszaki ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy az alvállalkozó nem végzett tökéletes munkát a csatornafektetésnél. Ezért a beruházó képviseletésben a munkát nem vették át, előírták, hogy az egészet újra kell építeni: vissza a feladónak! A csatornaépítés mellett teljes talajcserét is előírtak, ezt is végre kell hajtani.

A kivitelezők tájékoztatása szerint október végéig történik meg az érintett szakaszon az újjáépített csatorna minőségvizsgálata, a burkolat végleges helyreállítása. Addig ideiglenesen biztosítják a forgalmat, de nehézségek várhatók a közlekedés során.

Alsóerdősor utca

Itt a vízelvezetés mellett gyakorlatilag újjáépítik az egész utat, szélesebb és biztonságosabb közlekedést lehetővé tevő útszakasz lesz. Jelenleg a folyó munkálatok miatt kerülni kell.

Szovátai út

Mint arról többször írtam, a Szovátai úton a tavaly ősszel kényszerhelyzetben voltak az építők. Akkor azt kértük, hogy ne hagyják ideiglenes állapotban télire az utat, ők erre azt jelezték, hogy a megfelelő konszolidáció hiányában ebben az esetben az ideiglenes helyreállítás valószínűleg süllyedni fog. Ez be is következett, erre mindenki számított.

Az ütemezés szerint 2013 október 30-ig újra felmarják a csatornaépítéssel érintett félpályát és újraaszfaltozzák a végleges helyreállítás keretében.

———————————————————————-

Úthelyreállítások néhány különleges helyzetben levő utcában

Legalább két olyan környék van Érden, ahol az úthelyreállítások még ugyanabból az okból nem történtek meg. Ezek az ú.n. “U” alakú utcák: a Lőcsei és Mecseki utcák között (Bakonyi, Bihari, Borszéki utcák) valamint a Szövő és Iparos utcák között (Lakatos utcától a Nyomdász utcáig).

Itt köztéri átemelők telepítése van folyamatban. Ennek kapcsán néhány munkafázis még hátravan. Ezért ezen szakaszok teljesen végleges helyreállítása a köztéri átemelők munkálataihoz kapcsolódóan, de legkésőbb 2013 október végéig történik meg.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva