39. heti előrejelzés a várható szennyvízcsatorna építési munkákról Érd területén

Készítés dátuma: 2011.09.23.

Érintett időszak: 2011. szeptember 26 – 2011. október 1.

Az érintett időszakban a kivitelezők bejelentése alapján az alábbi utcaszakaszokon folyik munkavégzés vagy felvonulás:

 

SADE Magyarország Kft (2- es részvízgyűjtő):

Gépíró u. (1-11-0 csatornajel)

Ügyész u. (1-13-0 csatornajel)

Hivatalnok u.- Elöljáró u. (1-15-0 , 1-14-0 csatornajelek)

Kalotaszegi u. ( 1-25-3 csatornajel ) –Liptói u. és Börzsönyi u. között

Ungvár u. (3-0-0 csatornajel)

 

Colas-Alterra Kft ( 4-es részvízgyűjtő):

Bodrog u. (E-12-1/2-5-0 csatornajel)

Nyárád u. (E-14-5/1-2-0 csatornajel)

Zuhatag u. (E-145-1/1-4-0 csatornajel)

Csilla u. (E-14-1/2-0-0 csatornajel)

Cecília u. (E-14-1/1-1-0 csatornajel)

 

Swietelsky Magyarország Kft ( 1-es részvízgyűjtő)

Külső Római út (E-11-1/1-2-0 csatornajel)

Hamzsabég tér (E-11-1/1-3-0 és E-11-1/1-4-0 csatornajelek)

Pintyőke utca (E-131-1/1-3-0 csatornajel)

Pacsirta utca (E-131-1/1-4-0 csatornajel)

Csalogány utca (E-131-1/1-0-0 és E-131-1/1-5-0 csatornajelek)

 

A vállalkozók kötelesek a munkakezdés előtt értesítést eljuttatni az érintett ingatlantulajdonosok postaládáiba. A beruházó és a kivitelezők ezúton is az érintettek türelmét és megértését kérik!

 

Comments Closed

Hozzászólás

az “39. heti előrejelzés a várható szennyvízcsatorna építési munkákról Érd területén”
 1. Punka György szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Úgy látszik, még valamikor augusztusban félreértettem valamit. Akkor közölte a honlap a “nulladik ütem” kijelölt utcáit azzal a megjegyzéssel, hogy a munkák az adott utcákban egyszerre kezdődnek, méghozzá szeptember 5-velés 14-vel. Most, a 23-án közzétett ütemben a 3-as részvízgyűjtő területén még utcákat sem határoztak meg. Ha arra gondolok, hogy a munkák megkezdése előtt még egyeztetni is kell az érintett területen lakókkal, csaknem bizonyos,hogy ezen a részen október 7-ig nem kezdődnek el a tervezett műveletek. Annak idején a többhónapos késés miatt aggódtam. Ez most újabb egy hónappal nő! Jön az ősz, az esők, a sár. Még mindíg nem kell aggódnunk a pontos ütemezés betartása (ha van ilyen, hiszen akkor közölhető lenne) és az időre történő befejezés miatt?
  Ne értse félre, de az EU szigorú ellenőr! Nagyon megnézi, mit, hogyan, mikorra csinálnak a pénzével. Valóban félreértettem volna a nulladik ütem “egyszerre kezdődő” munkáit?

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Punka Úr!
   Aggódnia valóban nem kell!

   Lesz olyan részvízgyűjtő, ahol 2012 végén befejezik a csatornaépítést, lesz ahol kicsit tovább tart majd, de be lehet hozni. Egy kicsit döcögősen indul be, most jelenleg kb 3 hét elmaradás van a tervezetthez képest. A kivitelezők arra számítottak, hogy a közműegyeztetés gyorsabban megy és egyéb adminisztratív akadályokon is hamarabb túllendülnek. Ők is, mi is, mindannyian tudjuk, hogy ilyen száraz nyár után most minden nap munka négyszer-ötször annyit ér, mind egy nap télen vagy tavasszal. Ígéretet tettek, hogy a döccenős indulás után be fogják hozni a lemaradásukat.

   Nem volt több hónapos késés, ezt cáfolnom kell. Az óra akkor kezdett ketyegni, amikor aláírták a szerződést, tehát nincs mihez képest több hónap késés legyen, ha 2011 június végén volt ez. A szerződés aláírástól kezdték a kiviteli terveket készíteni, közműegyeztetni, stb.

   Egyik Csatorna Fórum után számoltam ki, hogy mennyien fognak itt dolgozni. Mindenhol elmondták a kivitelezők, hogy hány brigáddal dolgoznak. Ma körbejártam a várost és 10 brigád felvonulását láttam (2 cég kezdte el, a héten még egy harmadik is kezdene). Jövő nyáron, amikor teljes kapacitással dolgozni fognak, olyan is lesz, hogy 80-100 brigád dolgozik majd egyszerre. Tehát én személy szerint nem tartok attól, hogy a határidők ne lennének tarthatók.

   A nulladik ütem “egyszerre kezdődő” munkáit valóban félreértette. Akkor is jeleztem, hogy nem ugyanazon a héten kezdődnek, hisz kb. 220 csatornaszakaszt nem tudnak egyszerre kezdeni. Egymás után indulnak be a különböző részvízgyűjtők területén, több héten keresztül. A részvízgyűjtők és a területek is más jelegűek, nem mindenhol olyan könnyű az egyeztetés. De most már az elsőkön túl vannak a kivitelezők, remélhetőleg a többiek gördülékenyebben fognak menni.

   • Punka György szerint:

    Tisztelt Simó Úr!

    Idézem:
    “Nem volt több hónapos késés, ezt cáfolnom kell. Az óra akkor kezdett ketyegni, amikor aláírták a szerződést, tehát nincs mihez képest több hónap késés legyen, ha 2011 június végén volt ez. A szerződés aláírástól kezdték a kiviteli terveket készíteni, közműegyeztetni, stb.”

    Mint Ön is tudja, az első lépcsőben eredménytelen közbeszerzési kiírás megismétlése eleve csaknem fél esztendős késéssel járt, így a késés nem három hét mindössze. Az EU a határidőt a kölcsön odaítélésétől és nem a munkák megkezdésétől számítja. Az óra ott akkor kezdett el ketyegni!
    Azt már végképp csak a laikus kérdezi belőlem, hogy ha a a kivitelező a kiviteli terveket csak a szerződés aláírása után kezdte el készíteni, vajon minek alapján adott költségvetést és ütemezést? És akkor még nem is vagyok biztos benne, hogy az ütemezésben milyen időbeni módosulás lehet az Ön által is említett “előre nem várt akadályok” előfordulásakor.

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Punka Úr!
     Szeretném megnyugtatni, hogy rosszul tudja az EU-s eljárásrendet! A szabályok szerint a kivitelezési szerződés aláírásától számítanak a határidők. Hisz a közbeszerzés egy olyan időigényes dolog, amire sok esetben az ajánlatkérőnek (a beruházónak) nincs ráhatása. Magyarul húzódhat, mint a rétestészta és nem tud semmit tenni ellene. Tehát a befejezési határidő a csatornahálózat tekintetében a szerződés aláírásától van számítva. Régen rossz volna, ha a támogatási döntéstől számítana, hisz az 2009 júniusában volt (a magyar Kormány részéről), tehát már rég túl lennénk a határidőn. De az egész program során nem is itt volt a szűk keresztmetszet, hanem a szennyvíztisztító kapacitásnál, szerencsére ott sem volt és nincs gond. A hálózat építés sebességét csak a munkába állított brigádok száma határozza meg, ezt pedig – ha gond lenne, ami nincs – relatív könnyen lehet bizonyos ésszerű határok között növelni.

     A kivitelezők tendertervek alapján adtak ajánlatot és indikatív ütemtervet. A tendertervek kiviteli terv részletességű tervek, azonban a hatályos jogszabályok előírják a kivitelezési munkák megkezdésének és folytatásának feltételeit. A tender terveket tehát át kell dolgozni bizonyos mértékig. Belátható, hogy ha most fogtak volna neki nullából, akkor nem lehetett volna egy hónap alatt 35 km szennyvízcsatorna hálózatra kiviteli terveket készíteni. Tehát megvolt az előkészítő munka, van mire alapozni, most már el is indultak a munkák az utcákban. A tegnapi napon is több helyszínen megtekintettük és jól tudnak haladni.

     Az ütemtervet aktualizálni kell, mert valóban csak az építés során lehet azt megtudni, hogy az egyes szakaszokra becsült időtartamok tarthatók-e.

  • Simó Károly szerint:

   Még egy kérdésére van válasz: VAN ütemterv, több Csatorna Fórumon az érdeklődők megtekinthették. De ők is egyetértettek abban, hogy több évre előre nem lehet előrejelezni a pontos ütemezést, mert nem lehet tudni, hogy tartható-e. Bármikor belefuthatnak olyan előre nem várt akadályokba (talajviszonyok, időjárás, stb), ami miatt módosítani kell. Akkor pedig folyamatosan lesz valaki, aki azt mondja, hogy “több hónapos késés van” 🙂 holott még mindig bőven benne vagyunk a határidőkben. Éppen ezért csak pár hónapra előre publikálunk utcalistákat.

 2. Pörneczi Tamás szerint:

  Tisztelt Simó Úr!
  Mint a csatornázást türelmetlenül váró érdi polgár a következő kérésem lenne:
  Tegyenek közzé egy nagyon nagyvonalú (+/- 2-3 hónap pontosságú) ütemezést, amelyet nem fórumokon, hanem állandóan ezen a honlapon bárki megtekinthet.

  Miért?

  Az egyes háztartásoknak meg kell terveztetni, a tervet jóváhagyatni és megépíteni/megépíttetni a telekhatáron belüli csatorna szakaszt.
  Ehhez idő kell. Nagyszerű lenne, ha legalább hozzávetőlegesen tudhatnánk, hogy most azonnal neki kell-e állnunk, vagy ráérünk a jövő év vége felé gondolkodni rajta.

  A vállalkozók teljesítményének mérésére szintén javasolnám, hogy jelenjen meg egy résztvevőkre (alvállalkozókig) lebontott készültségi mutató (pl. 8000m vállalt építési hosszból tart ma 8m-nél).
  Az adatokat elég lenne havonta frissíteni.
  Ez egy egyszerű és egyben ösztönző információ.
  Üdvözlettel!

  • T. Simó Úr!
   A Facebook-on én is feltettem néhány kérdést ,de váalszt nem látok rá. talán korán vártam volna?
   Egy hozzászólásban azt írják, hogy a kivitelezők az ingatlantulajdonoskat postaládába bedobva értesítik. Annakidején a szerződés ill.szándéknyilatkozat aláírásakor is kértem, hogy engem Bp-i címemem és/vagy mobilomon értesítsenek,mivel nem tartózkodunk az ingatlanon, ha gyakorta ott is vagyunk. Főleg ahogy rosszabbodik az idő nyilván ritkábban. és rendes postaláda sincs, csak egy cső, amiből kifújhatja a szél az ilyen értesítéseket. Számíthatok-e rá, hogy a kért módon fognak értesíeni és én is örülnék, ha a Bogyó utcai rész sorrakerülését legalább megsaccolnák. Köszönettel.

   • Simó Károly szerint:

    Tisztelt Koppányné Tinák Ilona!
    Jelenleg a munkakezdésről csak a postaládába bedobott értesítéssel értesítik, nincs mód arra, hogy telefonon értesítsék. A kiértesítést a kivitelezők végzik. A budapesti címe a társulatnál megvan (telefonszáma nincs), azonban az bizonyos adatvédelmi aggályokat felvetne, ha mi ezt átadnánk a kivitelezőknek (esetleges alvállalkozóiknak), hisz erre nem kaptunk felhatalmazást.
    Azt javaslom, hogy beszélje meg szomszédaival, hogy értesítsék, ha az utca soron következne és itt, az interneten keresztül Ön is figyelje az eseményeket.

    A Bogyó utca több szakaszban fog épülni (a terepviszonyok miatt), előtt még több szakasznak (befogadónak) meg kell épülnie. Az Önöket érintő szakasz az előzetes ütemterv szerint 2013 első félévében kerülne sorra).

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Pörneczi Tamás!
   Javaslatát köszönöm, megpróbáljuk megvalósítani. Kis türelmét kérem, valószínű a megoldás egy – utcára, házszámra kereshető – adatbázis lesz!

   A második részre reagálva: kifejezetten nem javasoljuk, hogy az utcai gerinc építés előtt megépítsék a házi szennyvízhálózatot! (telken belüli csatornát). Ennek több oka is van, az egyik, hogy felelősen a szinteket csak akkor lehet megállapítani, ha már ott van a telken belül maximum 1 m-re a tisztítónyílás. A másik, hogy szeretnénk elkerülni azokat a helyzeteket, hogy egy műszakilag át nem adott és nyomáspróbával ki nem próbált hálózatra valaki félreértésből rákösse a házi hálózatot. hisz a gerinc elkészülte után még pár hét, esetenként pár hónap, amíg rá lehet kötni.

   Ezért a Csatorna Fórumokon is, a sajtóban is elmondtuk, hogy a belső hálózat kiépítését csak azután javasoljuk megterveztetni, elkészíttetni, miután az utcában megépült a gerinc. Egészen biztosan lesz elegendő idő erre.

 3. Kovács Aladár szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Kérdésem nem időponttal, bekötéssel stb. kapcsolatos, hanem azt szeretném megtudni, vannak-e pontos kiviteli tervek a beruházáshoz, vagy lehet-e tudni hol kerítenek el felvonulási területet például.

  A Diófa u.-Cseresznyefa u.-Akácfa u. által határolt és a város szerkezeti tervében zöld-, de valójában kopár területen a Városfejlesztési és városüzemeltetési Iroda jóváhagyásával és a környéken élő lakók segítségével már több éve (és azóta többször is) fákat ültettünk, amelyek nem szeretnénk, hogy az amúgy nemes célú projekt áldozatául esnének.

  Kérdésem tehát:
  – lehet tudni, hogy a három utca találkozásánál hol húzódik majd csatorna: minden esetben az út vonala alatt, vagy lehet, hogy a teret is fel fogják túrni emiatt?
  – kell számítani rá, hogy a kivitelező ezt a közterületet ideiglenesen pl. lerakóként használja?

  Idén ősszel szeretnénk újabb növényeket kitelepíteni, de szeretném megtudni előtte, hogy van-e értelme, vagy egy év-két múlva letarolják-e az egészet.

  Előre is köszönöm a választ!

  Tisztelettel,
  K.A.

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kovács Aladár!

   A Diófa-Cseresznyefa-Akácfa által határolt területen a kivitelezők nem terveztek felvonulási terület kialakítást. Egyelőre nem jelezték azt sem, hogy szeretnék lerakóhelyként használni, de még nem dolgoznak a környéken!

   A többi közmű helyzetétől függ az, hogy az adott utcákban hol tudják vinni a szennyvízcsatornát. Ez az adott szakaszra érvényes tervek készítésekor (ez jövő év elején esedékes), illetve esetleges közműfeltárások esetén lesz pontos. Addig sajnos nem tudok egyértelmű választ adni a másik kérdésére.

  • Simó Károly szerint:

   Kiegészítésként: természetesen vannak kiviteli szintű tervek a környékre is (amelyek tartalmazzák a közművek által adott adatszolgáltatás szerint azt, hogy szerintük hol kellene lennie az adott közműnek), csak a környékre eső részek még nincsenek a birtokomban!

 4. Punka György szerint:

  Tisztet Simó Úr!

  Köszönöm a pontos választ! Bízom benne,hogy az EU-s szabályok valóban nem az én ismereteim szerint alakultak és hogy az ütemezés tartható lesz.
  Aggódom, de visszafogom magam!

  Punka György

 5. Tisztelt Simó Úr! Köszönöm válaszát . Remélem a jelezett időben valóban sorra kerülünk,mert bármi fejlesztés, fejlődés történt is Érden, a mi környékünk valahogy mindig
  ki- és elmarad.

 6. Punka György szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  A legutóbbi “nulladik ütemben” elkezdett munkák ütemezését október 1-ig közölték. Most, – október 6 -án még nem találom sehol az október 1-vel megkezdődő munkákat. Gondolom, az esetleg érintett területek kiértesítése sem történt meg és a munkákról az érintetteket azok megkezdése előtt legalább egy héttel hamarabb értesíteni kell. Azt jelenti ez, hogy október 1-vel nem kezdődött újabb, a “nulladik ütemhez” tartozó munka? Ha a kiértesítés se történt meg, akkor 10-ig nem is kezdődhet. Lehet, hogy tévedek, de ez újabb két hét csúszás (ld. az Ön szeptember 23-i válaszát). Egyáltalán tudható-e, hogy mikor jön a következő lépés, magyarul szólva, mikortól-meddig tart a “nulladik ütem”?

  Punka György

 7. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Punka Úr!
  A nulladik ütem kb novemberig fog tartani – a csúszást is figyelembe véve.

  Korábban közöltük a 39. héten elkezdett utcákat, amelyhez képest a 40. héten sem történt változás, tehát az október 3-9 héten nem volt olyan utca, ahol korábban ne dolgoztak volna.

  A napokban még két vállalkozás több utca esetén bejelentette a munkakezdést jövő hétre illetve egyik vállalkozás bejelentette, hogy néhány utcán nem tud kezdeni (közműegyeztetések miatt), helyette más utcákban kezd. A többi cégtől is remélem, hogy ma megkapom a jövő héten munkakezdéssel érintett utcákat. Délutánra terveztem, hogy erről egy külön bejegyzést írok, kérem figyelje!

  Azt ellenőriztem, hogy amit már bejelentettek, ott a lakók ki lettek értesítve még hét elején.

 8. Kátay Sándor szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Csatornajelünk: E-145-1/1-4-0, ami azonos a tőlünk igencsak odébb lévő (a nulladik ütemben szereplő) Zuhatag utcai csatornajellel. Jó ez így?
  Más: szeretném megjegyezni, hogy az utcánk neve helyesen TURÓC, nem pedig TÚRÓCZ, ahogyan az Önök nyilvántartásában szerepel (lásd pl. http://maps.google.com/, http://www.tourmix.hu/terkep/erd, http://mnytud.arts.unideb.hu/nevarchivum/varmegyek/gomor.html, http://www.kislexikon.hu/turoc.html, http://mek.niif.hu/02100/02115/html/2-687.html) !

  Üdvözlettel – Kátay Sándor

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kátay Sándor!

   Igen, rendben van, előfordul néhány esetben, hogy egy csatorna-jel nem csak egy utcát, hanem egymással összefüggő utcákat jelent. Ezt a tervezők így, ebben a formában tudják kezelni.
   A kivitelező mai információja szerint dolgoznak a Turóc utcában is.

   Sajnos a kezdeti adatbázist ebben a formában kaptuk, megpróbáljuk javítani az utca nevét ahol tudjuk, de néhány esetben ez nem lehetséges. Mindannyian tudjuk, hogy milyen utcáról van szó és ez a lényeg! Megértését köszönjük!

 9. Kádár Dóra szerint:

  Tisztelt Simó Károly!

  Érdeklődnék, hogy a Naszályi utca – Bikszádi utca mikor kerülhet sorra.

  Üdvözlettel,
  Kádár Dóra

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kádár Dóra!
   A kérdéses szakasz jele: E-1-3/2-24-12. Jelenleg a nulladik ütemben nincs benne, tehát egy későbbi ütemben fog szerepelni. Tekintettel arra, hogy a Tárnoki út a befogadója, előbb annak kell megépülni. Becslésem szerint jövő év második feléig meg fog ez történni. Kérem türelmét, amint elkezdődik ennek a szakasznak az előkészítése, időben tájékoztatást fognak kapni róla!

 10. Joó Erika szerint:

  Tisztelt Simó Károly úr!

  Szeretném megkérdezni, hogy a Felső u. 64-70. szám alatti szakaszon lakók számíthatnak-e arra, hogy valóban nem maradnak ki a csatornázásból.
  Mi (66.) két évvel ezelőtt egyösszegű befizetéssel teljesítettük a pénzügyi kötelezettségünket, majd később azt tapasztaltuk – mivel nem keresett fel minket senki felmérés vagy egyeztetés céljából, így rákérdeztünk -, hogy az eredeti tervezéskor ez a szakasz kimaradt. Akkor azt az ígéretet kaptuk, hogy “póttervezés” keretében ez a szakasz is bekerül a tervekbe. Most azt látjuk, hogy a Kinga, Karolina, Ilona utca szerepel a nulladik ütemben, de a Felső utcának ez a szakasza nem.
  Várom szíves és megnyugtató válaszát.

  Tisztelettel
  Joó Erika

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Joó Erika!
   Nem maradnak ki a csatornázásból! A Felső utca környékén először a “relatív könnyebb” utcákkal kezdenek, de az Önöket érintő szakasz sem marad ki, csak később épül meg. Így is nehéz lesz a forgalmi helyzet, tekintettel arra, hogy közben a Halottak Napján a temető környékén is biztosítani kell a normális közlekedést.

   • Joó Erika szerint:

    Ezúton tájékoztatom, hogy Halottak Napján a temető környékén a normális közlekedést semmilyen formában nem segítette a Felső utcának ez a szakasza, mivel a Kinga utca végén, a “Keresztnél” lezárták, így zsákutca keletkezett. Ez a zsákutca nyugodtan lehetett volna 4 háznyival rövidebb, és akkor mára már el is készülhettek volna itt is a kivitelezéssel.

    Most azt látom, hogy a kivitelezők egyre távolodnak az említett szakasztól. Mivel a Felső utca túloldala csatornázott, így szeretném megkérdezni, hogy milyen területhez kapcsolódva és várhatóan mikor térnének vissza a kivitelezők erre a szakaszra.

    Egy korábbi kérdésemre Ön az alábbiakat válaszolta:

    “Simó Károly szerint:
    2011. október 16. vasárnap – 10:37
    Tisztelt Joó Erika!
    Egyelőre csak azt tudjuk biztosítani, hogy az egyenleg lekérdezés mellett megjelenjen online a csatornajel, remélem hamarosan elkészül az a kereshető adatbázis, ahol a csatornajelen kívül a kb. munkavégzés ideje is meg fog tudni jelenni. Kérem türelmét!
    Az Önök esetében ez E-1-3/1-4-7”

    Elkészült-e már az a kereshető adatbázis, ahol a kb. munkavégzés ideje is megjelenik?

    A most még a közelben lévő kivitelezők ismételt felvonulása egyébként lényegesen költségesebb, mint a jelenlegi felvonulás alkalmával – esetleg átszervezett – munkavégzés.

    Tisztelettel

    Joó Erika

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Joó Erika!

     Köszönjük észrevételeit! Bizonyára, ha látja a környék tervezett csatorna hálózatát, azon belül pedig azt, hogy melyik csatornaszakasz hova köt be és melyik a befogadója, megérti, hogy van abban logika, ahogyan a csatornaépítés történik. A Karolina utca környékén némi késedelmet okoz az (így nem tud az optimálisnak gondolt ütemben haladni) az, hogy az egyik közműszolgáltató lassan másfél hónapja újabb és újabb egyeztetéseket kér.

     Második kérdésére: elkészült egy verziója, de a kivitelezők jelezték, hogy módosítást kezdeményeznek, ezért arra gondoltam, hogy azt még megvárjuk.

 11. Kátay Sándor szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Alkalmam volt megnézni a ránk vonatkozó tervrajzot. Ezen a telekre történő bekötés nem ott van, ahol a megkérdezett vállalkozók szerint ez számunkra jó lenne.

  Kérdésem: HOGYAN (HOL, KIVEL) LEHET MÓDOSÍTTATNI A TERVET?

  MIELŐBBI (ha lehet mail-címemre küldött) VÁLASZÁT VÁROM, UI. UTCÁNKBAN MÁR FOLYIK A GERINCHÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.

  Köszönettel
  Kátay Sándor
  Csatornajelünk: E-145-1/1-4-0

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kátay Sándor!
   Tegnap személyesen is meggyőződtem, hogy az Önök utcájában is ki van plakátolva az a telefonszám, ahol a bekötések helyének változtatásával kapcsolatos illetékes személyt el lehet érni. Az Önökhöz bedobott értesítőn szintén fel kell legyen tüntetve ugyanez a személy elérhetősége, kérem keresse őt (emlékeim szerint a környékén Csordás Kornél a vezető, őt kell hívni).

 12. kalmár zoltán szerint:

  Tisztelt Simó Úr! Érdeklődnék hogy mi fog épülni a kolozsvári út melletti területen ahol elsimítottak egy nagy területet? Kalmár Zoltán

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kalmár Zoltán!

   Valószínűleg erre a területre gondolhatott: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.392931,18.882322&spn=0.0069,0.02075&hnear=%C3%89rd,+Magyarorsz%C3%A1g&t=h&z=16&vpsrc=6

   Ezen a területen van kijelölve a kiszoruló föld ideiglenes depónia helye, ahová a beruházás során a vállalkozások a kitermelt földet szállíthatják. Ez a városi intézmény, az ÉKFI kezelésében és felügyelet alatt van.

   • kalmár zoltán szerint:

    Tisztelt Simó Úr! Ha a földet odahordják valószínűleg a Tárnoki úton is hordják majd, lesz valami sebességkorlátozás? a tehergépkocsik nagy port csinálnak,kisgyermekeim vannak figyelnünk kell az időpontot mikor nincs forgalom hogy kiengedjük az udvarra őket.Nem hiszem hogy csak engem zavar az út állapota, sajnos egyes autósok nincsenek tekintettel az itt lakókra. A csatornaépítés idejére nincs valami szabály az út valamilyen megerősítésére?Válaszát előre is köszönöm: Kalmár Zoltán

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Kalmár Zoltán!

     Eddig nem merült fel a sebességkorlátozás a Tárnoki úton, de felvetését köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy az illetékes közútkezelő kollégák meg fogják vizsgálni! Természetesen én is gyakran járok arra és látom, hogy az út milyen állapotban van…

 13. Tóth Attila szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Kérdésem a következő,hogy a felsővőlgyi úton a csatornakiépítés mikorra várható??

  Üdvözlettel
  Tóth Attila

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Tóth Attila!

   A Felsővölgyi út az 5. részvízgyűjtő 2. ütemében szerepel: https://erdicsatornazas.hu/wp-content/uploads/2012/01/5-vizgy.pdf

   A szakasz megépítésének feltétele, hogy elkészüljön az Alsóvölgyi úton is a csatorna. Aszfaltburkolat bontás a jogszabályok szerint március előtt nem lehet, tehát ez utóbbit is csak ekkor tudják elkezdeni.
   Úgy gondolom, hogy – a következő hónapok időjárásától függően – a Felsővölgyi út idén nyáron kerülhet sorra.