A Kalotaszegi utcában a vízrendezés kérdésének megoldásával folytatható a felfüggesztett munka

A Kalotaszegi utcában a jogerős útépítési engedélyek birtokában nyár elején elkezdték az út szilárd burkolattal való ellátását. A csapadékvíz kezelésére a tervező korábban kizárólag szikkasztóárkot tudott betervezni. Ennek oka az volt, hogy a Kalotaszegi utcának nincs befogadó elvezető csapadékvíz-csatornája. A jogszabályok által meghatározott két lehetőség közül így kizárólag a szikkasztást lehetett megjelölni. Ennek hiányában ugyanis nem is lett volna lehetséges az útépítés hatósági engedélyeztetése.

A júniusi nagy esőzések alkalmával bebizonyosodott, hogy a tervezett megoldás az utca csapadékvizét ugyan képes kezelni, azonban a környező utcákból érkező vizekkel nem minden esetben képes megbirkózni. Ezért július elején a beruházást irányító Mérnök szervezet az útépítési munkákat ideiglenesen felfüggesztette és arra utasította a kivitelezőt, hogy újratervezéssel teljes körűen kezeljék a csapadékvíz kérdését.

Az áttervezési munka várhatóan heteken belül lezárul és ennek megfelelően a munkákat a lehető legrövidebb időn belül befejezik. A beruházó és a kivitelezők a környéken közlekedők megértését és türelmét kérik a megnyugtató megoldást kivitelezéséig!


Comments Closed

Hozzászólások lezárva