A társulati tagok megtakarításai továbbra is rendelkezésre állnak

Mivel különböző híresztelések kezdtek el terjengeni a városban, fontosnak tartjuk tájékoztatni a társulati tagokat, hogy a teljesített befizetések továbbra is elkülönítetten a szennyvízcsatornázási projekt rendelkezésére állnak. A befizetett összegekből kifizetések a projekt során még nem történtek. A működési költségek az ingatlantulajdonokat képviselő küldöttek által meghatározott, lehető legszigorúbb, takarékos költségvetés alapján történnek. Hamarosan – amint megindul az építési munka – megtörténik az első pénzeszköz átadás a projekt céljaira.

A társulati tagok által 2017-ig összesen befizetendő kb. 4 milliárd forintból mintegy 1,132 milliárd Ft már rendelkezésre áll. A fennmaradó összeget vagy részletekben fizetik be az elkövetkező 7 évben (az LTP-s vagy részletfizetők) vagy egy összegben kell befizessék elmaradásukat (akik nem kértek részletfizetést).

Az LTP befizetésekről a lakástakarék-pénztár havonta jelentést küld. A legutóbbi összesítések szerint mintegy 509 millió Ft volt az LTP-s (részletekben fizető) konstrukciót választó társulati tagok számláin.

Ezen felül a részletekben fizető társulati tagok befizetéseinek egy részét is a Társulat bankszámláin gyűjtjük, hogy a projekt során megkövetelt önrész a kivitelezésnek és a projekt pénzügyi tervének megfelelő ütemezésben rendelkezésre álljon. Így rövidtávú, biztonságos banki betétekben mintegy 623 millió Ft van ezen felül, amely magába foglalja az egy összegben befizetett hozzájárulásokat is.

Elmondható tehát, hogy a projekt indulásakor meghatározott pénzügyi tervet eddig is sikerült betartani, amire ezután is törekedni fog a Társulat vezetése.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva