Akik nem fizették be az induló részletet a kérelemmel egy időben

Azok a társulati tagok, akik február-március hónap folyamán részletfizetési kérelmet nyújtottak be, a legtöbb esetben már meg kellett kapják a visszaigazoló levelet, az első 6 „postai csekkel”. A kérelmek feldolgozása során azt tapasztaltuk, hogy voltak olyan társulati tagok, akik azt kérték, hogy az elmaradást is fizethessék havi részletekben.

Az ők kéréseik ügyében nem hozhatott döntést egyelőre az Intéző Bizottság. A tavaly őszi Küldöttgyűlésen az IB csak arra kapott felhatalmazást, hogy kizárólag olyan esetekben engedélyezhet részletfizetést, ha igazolható, hogy a kérelemmel együtt befizették azt az összeget, amellyel „utolérik” a többi társulati tagot. Az ettől eltérő esetekre még nem határozott a Küldöttgyűlés.

Ezért ilyen esetekben azt tudjuk javasolni, hogy addig is, amíg a Küldöttgyűlés valamilyen döntést hoz, kezdjék el fizetni a részleteket, hisz másképp csak növekszik az elmaradás és később még nehezebb lesz utolérni a fizetéssel a többieket.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Akik nem fizették be az induló részletet a kérelemmel egy időben”
 1. fazekas István szerint:

  Ha valaki még nem csatlakozott ehhez a csatornázási programhoz, akkor ezt most, pótlólag, hogyan lehet megtenni?

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Fazekas István!
   Minden érintett ingatlan tulajdonosa a törvény erejénél fogva tagja lett a társulatnak és mint ilyen, kötelessége fizetni az egységnyi hozzájárulást. Jelenleg ezt már csak késedelmi kamattal növelten teheti meg, hisz a befizetési határidő azok részére, akik nem a részletben fizetést választották az induláskor, 2009. október 31 volt. Kérem érdeklődjön a részletekről a Társulat ügyfélszolgálatán.