Az illegális rákötés veszélyei

Ma éjjel riasztás érkezett: kiöntött a szennyvíz-csatorna. A gond az, hogy ez egy olyan helyen történt, ahol még nincs üzembe helyezve – nem üzemel – a csatorna, nincs befogadója.

A sajtón keresztül és postán kiküldött tájékoztatókban számtalanszor elmondtuk, hogy várják meg, amíg megtörténik az üzembe helyezés és megkapják a rákötési engedélyt. Úgy tűnik, néhány esetben hiábavaló volt: vannak akik úgy gondolják, hogy megoldják “okosba”, aztán az üzemeltető kezdjen majd amit akar a sehová nem folyó szennyvízzel.

A gond az, hogy ilyenkor kötelező eljárást indítani (ez közegészségügyi kérdés), le kell állni az üzembe helyezéssel, ki kell deríteni ki engedte bele (meg kell bírságolni), ki kell tisztítani, stb.

Kinek jó ez?

Továbbra is azt javasoljuk: ha már ennyit sikerült várni, még egy pár hétig, pár hónapig legyenek türelemmel, amíg szabályosan rá lehet kötni a csatornára és használni azt. A belső hálózat kivitelezését meg lehet oldani akkor is, amikor megérkezett a “Rákötési engedély”, van, lesz elég idő rá.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva