Beszámoló a 2011. tavaszi Küldöttgyűlésre

Alábbiakban olvashatja a Társulat 2011. május 23-i ülésére készült beszámolót.

Tisztelt Küldöttek!

A tavalyi évben a Társulat tevékenységéről a 2010 április 29-én tartott Küldöttgyűlésünkön számoltam be. A legutóbbi küldöttgyűlés óta történt fontosabb eseményeket az alábbiakban foglalom össze :

Egyösszegű befizetések, részletfizetési kérelmek

Amint azt legutóbbi beszámolónkban is jeleztük, 2009 október hónap folyamán elküldtük az egyösszegű befizetésekre a felhívást azon társulati tagok részére, akik nem kezdték el korábban a részletfizetést. A befizetési határidő a Küldöttgyűlés által is jóváhagyott 2009 október 30 volt. Ezt követően 2010 januárban újabb felszólítást küldtünk azok számára, akik még nem fizették be az egyösszegű hozzájárulást.

2010 decemberében harmadik alkalommal szólítottuk fel azokat, akik még valamiért nem fizették be a hozzájárulást. Ebben a levélben már arra is felszólítottuk, hogy a 2009 október óta tartó időszakra fizessék be a késedelmi kamatokat is. A Társulat ügyfélszolgálatán komoly forgalom alakult ki, az ilyenkor szokásos „nehéz” ügyfelekkel. Sok esetben fenyegetőzést, verbális agressziót kellett kezelniük az ott dolgozó munkatársaknak. Sokan kértek részletfizetést, amelyeket az Intéző Bizottság szinte kivétel nélkül jóváhagyott.

A nem fizető társulati tagok esetén a törvény szerint a jegyző fogja behajtani az érdekeltségi hozzájárulást, erről levelünkben értesítettük a tagokat. A mai napra nyilvántartásaink szerint 2.600 alá csökkent azok száma, akik semmit nem fizettek és a jegyzőhöz kell átadni behajtásra (kb. az ügyfelek 15%-a).

Ügyfélszolgálati iroda

Korábban már felmerült, hogy az Alispán utcai iroda helyett egy másik irodát alakítsunk ki a jobb kiszolgálás érdekében. Szintén szükségesnek tartottuk a létszám bővítését is.

A Szabadság tér 12 sz. alatt (Siker üzletház) bérlet helységben kialakítottuk az új irodát, ahol már jobb körülmények között és nagyobb létszámmal tudtuk fogadni az ügyeket intéző társulati tagokat.

Csekkek postázása

A megszokott ütemezésben, 2010 szeptemberben és 2011 március hónap folyamán is postáztuk az újabb félévi csekkeket. Ebben értesítettük a társualti tagokat az aktuális egyenlegükről.

Lakossági tájékoztatási tevékenység

Annak érdekében, hogy az érintettek a lehető legtöbb információ birtokában legyenek, legalább havi rendszerességgel tájékoztatást nyújtottunk az aktuális fejleményekről a helyi sajtón keresztül.

Pénzügyek, számlán levő pénz

2010 év folyamán 95.134 befizetési tranzakciót dolgoztunk fel.

A beszámoló készítésének időpontjáig (2011 első negyedévben) újabb befizetések érkeztek, ezek feldolgozása folyamatos.

2010 március 31-én a bank által szolgáltatott adatok szerint a társulati tagok LTP számláján összesen 631.148.987 Ft megtakarítás volt. A beszámoló készítésének időpontjában (2011. április 25.) a Társulat OTP-nél vezetett számláin 740.615.110 Ft volt (bankbetétben és rövid távú lekötésben). Összesen tehát a társulati tagok megtakarításai meghaladják az 1.371.000.000 Ft-ot.

Kérem a beszámoló elfogadását!

2010. április 25.

Szabó Béla

elnök

Comments Closed

Hozzászólások lezárva