Csatornázási hírek a helyi médiában

Igyekszünk minden alkalmat megragadni, hogy az aktuális kérdésekről tájékoztassuk a csatornázási programmal érintett ingatlantulajdonosokat. Ezért együttműködünk a helyi médiával is, ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Rendszeresen (hetente) jelennek meg híradások a nyomtatott sajtóban (Érdi Újság, Érdi Lap). Legalább heti rendszerességgel az Érdi TV is beszámol az aktualitásokról illetve szinte havonta meg szoktak hívni a Négyszemközt c. műsorba. A Rádió Érd szerkesztői minden héten egy adott, rögzített időpontban biztosítanak lehetőséget arra, hogy a hallgatók kérdezzenek. A rádió az FM 87,8-on illetve online hallgatható.

Ide kattintva meghallgathatja a legutolsó beszélgetés felvételét:

20111103SimóKároly by RadioErd


Comments Closed

Hozzászólás

az “Csatornázási hírek a helyi médiában”
 1. Andrea szerint:

  Tisztelt Simó Károly Úr!

  Szeretném kérni a segítségét az alábbiakkal kapcsolatosan.
  A Társulat tagjaként szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha az alsó szomszédunk, ahol jelenleg már van kiépített csatorna hálózat, szolgalmi jogon a kertjén keresztül rácsatlakozást tesz számunkra lehetővé, akkor hogyan tudunk kilépni a Társulatból? Számunkra az említett megoldás mindenképpen előnyösebb lenne, mert a telkünk lejtős, s csak átemelő szivattyúval tudnánk megoldani a csatlakozást. Viszont a szomszédunk felé ez elkerülhető. Ha ez létrejön, akkor nyilván a másik csatlakozásra nincs szükségünk, ezért az tárgytalanná válik.
  Tisztelettel kérem, hogy szíveskedjék választ adni a kérdésemre.

  Köszönettel,
  Andrea

 2. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Andrea!

  Az Ön által felvázolt műszaki megoldás nagyon jó lehet, hisz van néhány utca, ahol ez a legésszerűbb (F betűs, nagyon meredek, fa nevű utcák). Ilyen esetben a szomszéd telek tulajdonosával írásban – földhivatali bejegyzésre alkalmas módon – rögzíteni kell a szolgalmi jog feltételeit.

  A társulati tagságot, illetve az ebből eredő érdekeltségi hozzájárulás fizetési kötelezettséget ez a megoldás nem érinti. Ugyanis a hozzájárulás azt a célt szolgálja, hogy szennyvízcsatorna hálózat meg tudjon épülni, átemelőstől, tisztítókapacitástól és az abba beengedett szennyvizet el lehessen vezetni és megtisztítani. Az érintett tulajdonosok tehát a befizetéseikért azt a jogot kapják, hogy egy egységnyi (háztartásnyi) szennyvizet beengedhetnek a hálózatba. Azaz nem az előttük megépített csatorna mennyisége után fizetnek, hanem a teljes beruházás egy egységre eső részének önrészét biztosítják.

  Ha a bebocsátás a szomszédon keresztül történik, akkor is ugyanannyi kapacitást kell a háztartásnak biztosítani, tehát ilyen esetben is fizetni kell a hozzájárulást. A rákötés módosítás az ingatlan tulajdonosának kezdeményezésére történik, de attól az ő ingatlana előtt is kiépül a csatorna, még akkor is ha azt nem veszi igénybe.

  • Andrea szerint:

   Kedves Károly!
   Köszönöm a válaszát!
   Tehát ez azt jelenti, ha sikerül a szomszédon keresztül rákötni a csatorna rendszerre, akkor ott már nem kell megfizetnünk a rákötési díjat, hiszen a Társulatban megtesszük azt. Jól gondolom?
   Üdvözlettel,

   • Simó Károly szerint:

    Kedves Andrea!

    Igen, jól gondolja, így van! Tehát a Társulattól kapott igazolással köthet rá, nem kell újabb rákötési díjat fizetni.

 3. Dézsi Sándor szerint:

  Kedves Károly!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Szendrői utca 86-ban mikor fog a csatorna épülni. Köszönöm előre is a segítségét. üdvözlettel
  Dézsi Sándor

 4. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Dézsi Sándor!

  A Szendrői utcában a Szovátai út terelőútja fog épülni, tehát várhatóan 2012 nyarán a csatorna is le lesz fektetve.

 5. Andrea szerint:

  Kedves Károly!
  Először is szeretnék Nagyon boldog Újévet kívánni Önnek!
  Másodszor pedig, elnézését kérem a késői válaszomért!
  Akkor jól járt az agyam 🙂
  Remélem sikerül megegyeznünk az alsó szomszédunkkal, ez a megoldás sokkal olcsóbbá tenné a csatornára kötésünket. Nem lenne szükség átemelőkre, ill. annak a további költségei sem terhelnének bennünket.
  Még egy észrevételem lenne. A kivitelező a postaládánkba dobott levéllel jelezte, hogy mikor jönnének felmérni a telkünket a rákötés szempontjából. Sajnos a megadott munkaidőben való találkozásunk semmiképpen sem volt megoldható. Telefonon egyeztettünk velük, és megbeszéltünk velük egy szombati időpontot. Sajnos nem jelentek meg, s azóta sem kerestek fel bennünket. Ez november végén volt….. Ön szerint mi tévők legyünk? Nem történt semmiféle egyeztetés, elég negatívan, megbízhatatlannak mutatkozik be ez a vállalkozás!!!!
  Igazán nem értjük, hogy a mai világban hogyan gondolják, hogy az emberek csak úgy el tudnak jönni szabadságra?! Mindenki félti a még megmaradt állását. Véleményem szerint saját magukat is megkímélhetnék a felesleges mászkálástól, ha hétvégére szerveznék a személyes találkozásokat.

  • Simó Károly szerint:

   Kedves Andrea!

   Köszönöm szépen, én is nagyon sikeres új évet kívánok és sok türelmet az új évhez! 🙂

   Az 5. és 6. részvízgyűjtőkben csatornaépítési munkákat végző kivitelezők úgy döntöttek, hogy a munkák végzése előtt egy ú.n. “állapotfelmérést” végeznek. Erről lehet tehát szó abban a megkeresésben, amit írt. Egy másik ingatlantulajdonos emailváltása során jutott tudomásomra, hogy november végén elég sok felmérő munkatárs megbetegedett, ezért csúsztak akkor a megbeszélt időpontok.

   Az említett ügyfélnek adott válaszukban a kivitelezők azt írták, hogy abban az esetben később visszamentek és – mivel a ház a telekhatártól szemmel láthatóan messzebb volt mint 20 méter – ezért nem is kellett bemenni a telekre, közterületről meg elkésztették a szükséges fotókat. Ugyanis a felvételt a biztosítójuk csak akkor követeli meg, ha a ház 20 méteren belül van. Pontosabban, a 20 méteren kívül eső ház esetén nem releváns az egész, mert nem valószínűsíthető, hogy az utcai munkavégzés nyomán bármi is történhetne a házzal.

   Kérdésére válaszolva azt gondolom, hogy nem kell semmi különöset tenni, ha szükségesnek ítélik, úgyis fogják Önöket keresni.

   Azt tapasztaltam egyébként, hogy a kivitelezők kezdtek rájönni, hogy a legtöbb esetben hétvégén lehet otthon találni az embereket Érden és ekkora időzítik azokat a megkereséseket, amelyet éppen aktuálisak.

   • Andrea szerint:

    Kedves Károly!
    Köszönöm a válaszát!
    Hm, becslésem szerint a mi házunk közelebb van, mint 20 méter. Azóta sem keresett Bennünket senki a kivitelezők közül…
    A biztonság kedvéért fényképeket készítünk a kapubejárónkról, hogy egy esetleges vitánál, mely a helyreállításnál adódna, bizonyítani tudjuk, milyen volt az útfelbontás megkezdése előtt.
    A házunk előtt a kulturált parkolás érdekében beton gyeprácsot helyeztünk el, ill. a telkünk lejtéséből adódóan az utcáról egy esőzés alkalmával a bezúduló víz elvezetését is megoldottuk, továbbá a gépkocsi bejárót is leköveztük. Bízunk benne, hogy a kivitelező mindezt helyre fogja állítani, ha netán a munkák során bontásra kerülnek.

    Visszatérve a szomszédon keresztüli csatornaépítésre, szeretném megkérdezni, hogy mit kell tennünk, hogy elindítsuk a folyamatot? A csatornaépítés hozzájárulását részletekben fizetjük, ezt továbbra is megtehetjük? Kihez kell fordulnunk?

    Köszönettel, Andrea

    • Simó Károly szerint:

     Kedves Andrea!
     Biztos vagyok benne, hogy ha nem készült állapotfelvételi jegyzőkönyv közterületről, akkor keresni fogják Önöket!
     Az utcáról a munkaterület átadása előtt minden utca esetén dátummal és fényképpel ellátott kép- és videofelvétel készül, amelyet a burkolatbontási engedélyeket kiadó önkormányzati műszaki irodára is leadnak. Ez lesz az alapja annak, hogy számon kérhető legyen legalább az eredetivel megegyező állapot.

     A belső hálózat kiépítésének elindításához elindításához először is javaslom, hogy keressenek egy tervezőt: https://erdicsatornazas.hu/category/belsobekotes/

     amikor a szomszéd utcájába érnek a csatornafektetéssel, akkor lesz aktuális, hogy jelezni ezt a típusú módosítást. Kérem, jelezze emailben (ne itt!), hogy melyik ingatlanról van szó, hogy el tudjam juttatni az érintett terület kivitelezőjéhez!