Elkezdődött a munka az érdi szennyvíztisztítónál

A kivitelezők felvonultak, elkezdődött a munka a tisztítótelepen. Nézze meg a képeket!
A tisztítótelepet üzemeltető ÉTV Kft és a kivitelezők, valamint a tervező képviselői elkezdték a közös munkát. A közel egy évig tartó munkálatok során a tisztítótelep működtetését folyamatosan biztosítani kell, ezért összehangolt munka szükséges.

Először megépítik az új teleprészt. A jelenlegi a telepre befolyó szennyvizeket ezután átkormányozzák az új teleprészre, majd következik a régi teleprész felújítása és bővítése.

A tervek szerint a munkákat jövő áprilisban be is fejezik. Ezt követi majd a közel egyéves próbaüzem. Tehát ekkortól fokozatosan el kell kezdeni terhelni a tisztítót az újonnan kiépülő csatorna hálózatra való rákötésekkel.

A tisztító építésével párhuzamosan folyik majd a csatorna hálózat kiépítése. Megjelent a közbeszerzési felhívás, most az ajánlattételi időszak van folyamatban. Amennyiben nincs jogorvoslat, idén június-július elején indulhat a hálózat építési munka. A rákötések szakaszosan lesznek, a rendelkezésre álló szennyvíztisztítási kapacitás függvényében.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Elkezdődött a munka az érdi szennyvíztisztítónál”
 1. Dr. Pados László szerint:

  Túl sok az információ a befizetési kötelezettségről, de egyetle egy információ sincs az utcákra bontott hhálózat építési tervről (ütemezésről).
  Kérdésem: Kárpitos utca és környéke mikorra van ütemezve? Számomra úgy tűnik, hogy ezzel a kérdéssel pillanatnyilag nem foglalkozik senki, vagy nagyon titkos…
  Nagyon kevésnek tartom azt az információt, hogy a kivitelezés június-júliusban elkezdődhet… (feltételes módban…) Kérdésem hol?

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Dr. Pados László!
   Mint azt minden esetben elmondjuk, létezik egy tervezői ütemezés, amely szerint minden egyes, a programban érintett utca be van tervezve egy bizonyos időszakra.

   Azonban a végleges ütemezést csak a közbeszerzésen nyertes kivitelező adhatja meg. Ő ugyanis az, aki ezért felelősséget kell vállaljon. Tehát a most létező ütemezés nem tekinthető véglegesnek, ezért a félreértések elkerülése végett nem lehet és nincs is értelme publikálni. Erre akkor fog sor kerülni, ha lezárult a közbeszerzés és a kivitelező megadta az általa vállalt ütemezést.

   A kivitelezés a város egész területén egyszerre fog elkezdődni, 30-50 helyen. Ott kezdik, ahol már van üzemelő csatornahálózat és építik tovább.

   • Dr. Pados László szerint:

    Tisztelt Simó Károly Úr!
    Válasza egyáltalán nem megnyugtató.
    Ön a “félreértések elkerülésre” hivatkozik, amikor az ütemezés hírzárlatáról beszél.
    Azt hiszem a nagy titkolódzás ad igazán okot a félreértésekre…
    Ahol ilyen nagy titikolódzás van, ott valami probléma is szokott lenni…

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Dr. Pados László!
     Biztosíthatom, hogy nincs semmi titkolózás és hírzárlat. Gondolom, mindenkit a precíz információk érdekelnek. Tehát ha közzétennénk azt az ütemezést, amelyet a tervezők készítettek (és amely nem kötelező a kivitelezőre nézve), az nem adna releváns információt az érintetteknek. Kérem még egy kis türelmét, amíg a vállalkozók által leadott (vállalt) és a Mérnök által jóváhagyott ütemezés is meglesz (ami várhatóan csak kevésben különbözik a tervezői ajánlástól). Hisz ez releváns információ. Ez itt közzé lesz téve.

     Annak oka, hogy ezen ennyit kell dolgozni az, hogy csak a közbeszerzések lezárulta után lehetett megtudni, hogy melyik területen ki fog dolgozni. Össze kell hangolni az egyes területek munkáit és az Érd-Kelet és Érd-Nyugat területeken belül dolgozó vállalkozók is egymás között meg kell állapodjanak. Az építés két és fél évig fog tartani, remélem még egy kis időt kibírunk, amíg meglesznek a szükséges információk.