Érdligeten és a bor nevű utcákban is dolgoznak a csatornaépítők

Érdligeti utcákban is folyik a csatornaépítés, nézze meg az ott lakó tulajdonos véleményét! Az Érdi TV legfrissebb Híradója.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Érdligeten és a bor nevű utcákban is dolgoznak a csatornaépítők”
 1. Punka György szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Rákerestem a Google térképekkel kiegészített programra és meglepődve láttam, hogy az annak idején zöld színnel jelzett nulladik ütem most kék színű és egészen más utcákat tartalmaz, mint az első térképek. Jelesül a Lóránd utca alsó szakasza, amely a nulladik ütemben elvégzendők közt szerepelt, most már meg sincs jelölve. A Lóránd utca-József tér megnevezett ügyintézője a kérdésemre azt felelte, hogy a Lóránd utca alsó szakaszát valamelyik másik vállalkozó készíti el. A csatornajelek ugyan megtalálhatók(3E-1-3/2-24-6-2 és 3E-1-3/2-12-0), de azokkal semmire se megyek, mert a térképen nincsen rajta, hogy az utcák melyik részére vonatkoznak.
  Így azután ismét csak Önt faggathatom a kérdéseimmel.
  A nulladik ütemben jelzett Lóránd utca alsó szakasz, – ha a fenti csatornajelek erre vonatkoznak – hozzávetőlegesen mikor kerül sorra, ill. melyik vállalkozó készíti és ki az ottani kontakt-személy?

  Punka György

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Punka Úr!

   A félreértés az lehet, hogy az Önök utcája a 3-as részvízgyűjtőben van (http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&ie=UTF8&t=h&vpsrc=6&msid=203861393921679084122.0004ab3f41f994c0e1106&ll=47.386844,18.90069&spn=0.020339,0.036478&z=14&source=embed ), míg Ön másik térképet nézett. Valóban két részvízgyűjtő (1-es és 3-as) határterülete, így akár szomszédos utcákban is más-más kivitelezők dolgoznak, más fővállalkozók és azoknak is más alvállalkozói).
   Sajnos a térképeken megjelenő színt nem én határozom meg, azt automatikusan adja a térképkezelő (ez lehet, hogy Önnél korábban zöld volt, most kék, de egyáltalán nem változott semmi azóta).

   Ma arra jártam és megkértem az utcai kivitelezőket, hogy vegyék fel Önnel a kapcsolatot!

   • Punka György szerint:

    Tisztelt Simó Úr!

    Hát elég nagy a gond. A kivitelezők nem értesítettek, nem volt semmiféle egyeztetés, mire hazaértem elkészítették a csatornabekötés földmunkáját a járdáig.

    A baj az, hogy nem a 2010. január 7-én kimért és a kijelölővel egyeztetett helyre, hanem attól mintegy 4 (azaz négy) méterrel arrébb.

    Ez azt jelenti, hogy a belső csatornamunkák nekem sokkal nagyobb költségbe kerülnek, mert az 1 db. házi bekötőaknán és az ugyancsak1 db. fordítóaknán kívül még két fordítóaknát és ennek megfelelően kb. 8-10 méterrel hosszabb csővezetéket kell elhelyeztetnem. Ez az anyagköltséget és a munkaköltséget csaknem a kétszeresére növeli.

    A kivitelezők, – egyeztetett időben – nálam is megtekinthetik a kijelöléskor felvett helyszínrajzot (ha esetleg a munkadossziéban nem lenne meg), amelyen világosan látszik a szomszéd kerítésétől, a házi szennyvízkifolyó vonaláig, a csatornabekötés pontjáig megjelölt távolság.

    Tisztelettel kérem szíves intézkedését az önhibámon kívül kialakult helyzet orvoslására.

    Punka György

 2. Gergely Pál szerint:

  Tisztelt Simó Károly Úr!
  Érdekes kérdést szeretnék feltenni. Badacsonyi utcában mintegy 250 méteren nem volt eddig csatorna. El is kezdték az építését, végig el is készült, kivéve az utolsó 3 telket. Kérdeztem, azt a választ kaptam, hogy nem kaptak aszfalt bontási engedélyt, ezért csak jövőre folytatják. Murvás burkolatú az utca egyébként, csak a Vincellér utca felőli út-bekötő rész van aszfaltozva kb. 10 méteren. Létezik tehát ezek szerint az, hogy az utolsó nagyjából 30 méteres szakaszt nem készítik el ebben az un. nulladik ütemben? Ha lehetséges (ilyeneken már nem lepődök meg, csak megállok egy pillanatra…) és valóban nem készítik el idén, akkor mikor fog sor kerülni erre a “problémás” 30 méterre?

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Gergely Pál!

   A Badacsonyi Vincellérig tartó szakasza és maga a Vincellér utca egy csatorna jel (E-1-3/2-29-10) és a teljes szakaszra megvan a burkolatbontási engedélye a vállalkozóknak.
   Ma a heti kooperáción rákérdeztem a fővállalkozónál és nem tudott róla, hogy leállnának idén azon a szakaszon.

   Általánosságban, amit idén nem tudnak megépíteni e hónap közepéig, azt jövőre, kb. február-márciusban, amint az időjárás engedi, folytatják.

 3. Gergely Pál szerint:

  Üdvözletem!
  Köszönöm a választ, akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy miért hagyták abba a csatorna kiásását a telek, tehát az utolsó két bekötendő ingatlan előtt? Most az utolsó előtti két telek bekötő csatornáit készítik éppen, tehát a bekötésekkel haladnak visszafelé. Időben nem volna probléma, hiszen az eddigi haladási ütem alapján mintegy fél munkanap lenne az említett, félbehagyott szakasz befejezése. (kb 20 méter) De nem ezt csinálják, a gerincet abbahagyták és azt közölték, hogy idén az nem fog elkészülni. Ezek után visszafelé haladva a telek bekötéseket készítik most. Mit lehetne tennem, kihez kellene fordulnom ezügyben, hogy lehetőleg NE maradjunk ki a csatornázásból?
  Köszönettel
  Gergely Pál

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Gergely Pál!

   Ma a helyszínen járva megérdeklődtem, hogy pontosan mi a helyzet. A következőket tudtam meg:
   – Igaz az én információm is, hogy a teljes szakaszra (a Badacsonyi mellett a Vincellér utcával együtt) megvan a burkolatbontási engedély, amely hosszabb időre (jövőre is) érvényes.
   – Ehhez hozzá kell adni azt is, hogy magasabb szintű jogszabályok szerint november 15 után akkor sem szabad szilárd burkolatú utat bontani, ha van rá érvényes burkolatbontási engedély a közút kezelőjétől. A Vincellér utca szilárd burkolatú, tehát ezek szerint azt idén nem lehet bontani.
   – A Badacsonyi utcában a Vincellér utcától pár méterre van (készül) az utolsó akna. Lentről kezdve idén eddig építik meg, hisz az elkészült szakaszt csak aknaközönként lehet megfelelő próbáknak alávetni és műszakilag ellenőrizni. Tehát az aknától felfele a Vincellér utcáig nem tudják most elkészíteni, hisz akkor ez egy “szabadon álló” cső lenne, amit folytatni kell, amikor épül a Vincellér utcai szakasz

   Tehát a Badacsonyi utca utolsó pár méterét műszaki ésszerűség okán a Vincellér utcai szakasszal együtt, jövőre – amint az időjárás és a jogszabályok engedik – fogják megépíteni. Ekkor készül el Önöknél is a bekötővezeték, tehát nem fognak kimaradni a csatornázásból! Kérem megértését és türelmét!