Folytatódik a pénzügyi elszámolás a lakástakarékpénztárral – hamarosan az egyéni elszámolások is elkészülhetnek a társulati tagok számára

Közel 10.000 lakástakarékpénztári szerződéssel rendelkező társulati tag esetében kell az Érdi Csatornamű Társulatnak lefolytatni az egyenleg egyeztetést és elszámolást az OTP-vel. Amint arról 2016 novemberi közleményünkben tájékoztattuk a társulati tagokat, a folyamat 2016. novemberben már elkezdődött. Idén március közepén lezárult az pénzügyi elszámolás első és elkezdődött az második ütem.

A pénzügyi elszámolás első üteme azt a kb. 3.000 szerződést érintette, amelyek alapján rendszeresen érkeztek 2008-tól a befizetések és kiutalhatóak voltak a határidő letelte után. Az érintett szerződéseket az OTP lezárta, a Társulatnak átutalta az engedményezett összeget.  Az engedményezett összegen felüli részt visszautalta a szerződő magánszemélynek.

A második ütemben azoknak a szerződéseknek a lezárása zajlik, amelyekre nem határidőben érkeztek a befizetések vagy nem a teljes összeg érkezett be. A pénzügyi elszámolás ezen kb. 7.000 szerződés esetén várhatóan 2017. május hónapban lezárulhat.

Ezt követően az Érdi Csatornamű Társulat a nyilvántartásában szereplő társulati tagok részére postai úton elszámoló levelet küld, amelyben részletezi majd az összes beérkezett és nyilvántartott befizetést. Ezután pedig az önkormányzattal is megtörténik majd a projekt elszámolása és a felhasznált összegekkel való pénzügyi elszámolás.

Az Érdi Csatornamű Társulat továbbra is folyamatosan egyeztet az OTP-vel a kiutalásokról. Amint az összes kiutalás beérkezett a Társulathoz (várhatóan 2017. május végén), újabb részletes tájékoztatást adunk a társulati tagok számára.

 

Érd, 2017. március 16.

 

                Simó Károly                                                                                                     Szabó Béla

elnökhelyettes                                                                                                               Elnök

Comments Closed

Hozzászólások lezárva