Folytatódik az értékelés, bár megtámadták a közbeszerzést

Az alábbiakban olvashatja a beruházó önkormányzati Társulás közleményét:

Az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Program keretében a szennyvíztisztító bővítése és rekonstrukciója elindult. A települési szennyvízcsatorna hálózatok kivitelezése tárgyában két közbeszerzési eljárás zajlik. Az egyik eljárás keretében az Érd-Kelet és Érd-Nyugat  területekre, míg a másik eljárás keretében Diósd és Tárnok települések területére fogalmazták meg a kiírást.

Csütörtökön, 2011. április 28-án “borítékot bontottak” az érdi szennyvízcsatorna hálózat kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás keretében. A megadott határidőig 5 konzorcium ajánlata érkezett be. A következő hetekben a beérkezett ajánlatok értékelése zajlik. A tervezett eredményhirdetés dátuma: 2011. június 1.

Az ajánlatok beérkezését követően az egyik pályázó (a Strabag-MML Kft) jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB). Álláspontunk szerint a kérelem teljesen megalapozatlan, reményeink szerint a KDB el fogja utasítani. A KDB ellenkező döntéséig a pályázatok értékelése folytatódik.

A diósdi és tárnoki szennyvízcsatorna hálózat kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás beadási határidejét az eredeti határidőhöz képest 17 nappal meghosszabbította a pályázat kiírója. A borítékbontás tervezett időpontja ezen eljárás keretében így május 19-án, csütörtökön lesz. Ennek oka, hogy egy potenciális pályázó a közbeszerzési törvény rendelkezéseit igénybe véve előzetes vitarendezési eljárást kezdeményezett.

Érd, 2011. május 3.

Kovács Péter Barna

Projektvezető

Comments Closed

Hozzászólás

az “Folytatódik az értékelés, bár megtámadták a közbeszerzést”
  1. Zoltán szerint:

    Szinte boztosra vettem, hogy valamelyik “okos” kivitelező húzni fogja az időt, végülis nem Ő vár a csatornára már 1000 éve..

  2. Dodi szerint:

    Tisztelt Társulat!

    Erőfeszítéseiket elismerve, azon véleményen vagyok, hogy ezt a közbeszerzési eljárást mielőbb le kell zárni, az akadékoskodókat meg kell győzni arról, hogy egyezzenek meg egymással, és ne húzzák tovább az időt. Mint tudjuk a kivitelezéshez szükséges anyagok stb. hónapról hónapra csak drágább lesz. A költség növekedése a munkadíjjak rovására megy, a túl kevés munkadíj a kivitelezés minőségét veszélyezteti! Remélem itt nem az a gyakorlat fog megvalósulni, hogy annak jut a legkevesebb pénz, aki megcsinálja a munkát! Kik fognak dolgozni érden? Jut a helyieknek munka, mert a munka az bevétel az Önkormányzatnak is!

Visszakövetések

Ellenőrizze ások mit mondanak erről a bejegyzésről
  1. […] ismeretes, korábban az egyik pályázó jogorvoslati eljárást kezdeményezett az érdi csatorna hálózatépítés tárgyában zajló közbeszerzési […]

  2. […] ismeretes, az érdi hálózatépítés tárgyában korábban az egyik pályázó jogorvoslati eljárást kezdeményezett az a Közbeszerzési Döntőbizottságnál […]