Gázszolgáltatás szüneteltetése Érdligeten

Az Érdligeti utcák egy részén ma a déli óráktól szünetelt a gázszolgáltatás. A szennyvízcsatorna építési munkák során a Nyárád utcában történt gázvezeték sérülés.

A helyszínen levő Tigáz csapat tájékoztatása szerint a lehető leghamarabb elkezdték a hiba elhárítását. Azt ígérték, hogy ha lehetséges, még este 7 óra előtt helyreállítják a szolgáltatást. Tájékoztatásuk szerint személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A vezeték sérülés okait természetesen kivizsgálják. Erre pontosan meghatározott szabályok vannak, amelyeket a munkák megkezdése előtt mindenkivel ismertettek.

A csatornaépítő kivitelezők a kiviteli terveken – a szolgáltatók adatszolgáltatása alapján – jelzett közművek figyelembevételével dolgoznak. Pontosan azért tartott ilyen sokáig az indulás, mert a közműszolgáltatók újbóli egyeztetéseket kértek, hogy minimalizálják annak esélyét, hogy közműszakítás és szolgáltatás kiesés történjen. Sajnos mindezek ellenére – legfőképpen a régebben épült közművek esetén – a valóság és a közműtérképek nem minden esetben fedik egymást. Ezért a legnagyobb gondosság mellett sem lehet kizárni azt, hogy szolgáltatás kiesés legyen.

Az azonban bizonyos, hogy a lehető leghamarabb helyreállítják a szolgáltatást! Kérjük megértésüket és türelmüket!


Comments Closed

Hozzászólások lezárva