Hol dolgoznak a csatornaépítők, mire kell figyelni a belső hálózat kiépítésnél?

Nézze meg az Érdi TV erről szóló műsorát!

 


Comments Closed

Hozzászólás

az “Hol dolgoznak a csatornaépítők, mire kell figyelni a belső hálózat kiépítésnél?”
 1. Kovács Gyula szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  A Pintyőke utcában lakom, szükségem lenne információra, hogy kb. mikor kezdik el az utcában a munkálatokat, mivel minden nap kezelésre kell járnom, amit csak kocsival tudok elintézni. Az első információk szerint, már 1 hónapja el kellett volna kezdeni. Kérem segítségét. Köszönettel Kovács Gyula

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kovács Gyula!

   A kivitelezőktől kapott információ szerint ők bármelyik pillanatban tudnának kezdeni (több hete “vigyázzban állnak”, de az egyik közmű nem adja ki a hozzájárulást a munkakezdéshez. Amint ez megtörténik, értesítik Önöket a pontos kezdésről!

 2. Bodor Erika szerint:

  T. Simó Úr!

  Bodor Erika vagyok és a Nyárád utca […]-ben lakom. Szeretném megkérdezni, hogy ki, mikor, és a tudtunk nélkül miért döntötte el, hogy a családi házunk melyik részén jöjjön be a kertbe a szennyvíz vezeték, és érdeklődöm, hogy – mivel teljesen másik részen van a csőnek a bejövetele – a kert, a garázs és minden más egyéb járulékos költséget ki fogja kifizetni? , mert nem tudták (akarták?) feljebb hozni 10-15 méterrel a fővezetéket.Úgy gondolom, hogy engen nem teljesen érdekel az, hogy a szemben lévő telken, hol van a csatorna, és ezáltal nekünk is oda kell csatlakoznunk? Sajnos (HÁLA ISTENNEK) dolgozó emberek vagyunk, de egy telefonszám bedobást elvártunk volna az egyeztetés miatt. Sűrgős válaszukat kérem, hogy miért nem egyeztettek soha velünk, és ennek milyen mértékig kell viselnünk a kárát, terhét. Üdv. Bodor Erika, 2030 Érd, Nyárád utca […].

 3. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Bodor Erika!

  A tervezés és engedélyezés során a tervezők azt a feladatot kapták, hogy a tervezett csatornahálózattal érjenek el közterületen minden ingatlant. Ez meg is történt.

  A bekötések pontos helyének egyeztetésére 2009-ben minden egyes ingatlant megpróbáltak személyesen felkeresni a tervező megbízottjai (erről itt is olvashat: https://erdicsatornazas.hu/dolgoznak-a-felmerok-a-varosban ). Ahol nem találták otthon a tulajdonost, ott értesítést hagytak, ahol nem sikerült így sem a kapcsolatfelvétel, ott az utcáról látható módon berajzolták a tervezett bekötés helyét. A tervezett bekötésekről jegyzőkönyv készült, amelyet a munkakezdés előtt megkaptak a kivitelezők. Ők tehát ez alapján dolgoznak.

  2009-től kezdve számtalan alkalommal elmondtuk a sajtóban, a személyesen kiküldött levélben, hogy aki módosítani szeretné a bekötés helyét vagy nem találkozott a felmérőkkel, az jelezze. Tehát mindenkinek lehetősége volt az egyeztetésre. Aki nem kívánt élni eddig a lehetőséggel, az – bizonyos korlátok között – még most is megteheti.

  Jelenleg azonban erre csak úgy van lehetősége, hogy felkeresi az utcában a kivitelezést végző cég képviselőjét (tehát mi most már nem tudunk ebben segíteni, hisz a kiviteli tervek át vannak adva a kivitelezőknek). A képviselő elérhetőségét az utcában kiplakátolt plakáton illetve a postaládába a munkakezdés előtt bedobott értesítőn lehet megtudni (illetve itt a honlapon is közöltük: Balassa István 0630-56-04711). Tegnap a környéken jártam és meggyőződtem, hogy az utcákban is megtalálható az értesítés.

  Azt javaslom tehát, hogy keresse meg az Ön utcájában illetékes kivitelezőt és egyeztessen vele a bekötés pontos helyéről!

 4. Cserép Tibor szerint:

  Tisztelt Simó Úr

  A Száva utcában lakom amely zsák utca, az utca végén van az ingatlanunk.
  Hét elején elkezdték nálunk is az utcai hálózat kiépitését, nagy örömünkre, de pár óra múlva abba is hagyták. A vállalkozó arra hivatkozott, hogy az utca közepétől kell folytassák a munkát az Apály utca felé mert az utca belső felére nincs vizügyi engedélyük.
  Azért érdeklődünk mivel az utca lakói együtt szeretnék egy vállalkozóval elvégeztetni a telkeken belüli kivitelezést. Lehetséges-e, hogy egy olyan utcában ahol hét tulajdon van felére van engedély felére nincs, előre is köszönöm a válaszát.
  Tisztelettel Cserép Tiborné

 5. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Cserép Tibor!
  Igen, valamilyen oknál fogva (a Balatoni út, mint közút állami jellege okán) az utca végére (aminek külön csatorna jele is van: E-12-1/1-0-0-1) nem készült el a többivel a terv és az engedély. Arra kértük a tervezőket, hogy ezt pótolják. Ez reményeink szerint még idén megtörténik. Azonban amíg nincs meg, addig nem lehet építeni.

  Mivel az utca (és a környék) az egyik legérintettebb a talajvíz tekintetében és az idén az időjárásviszonyok miatt nagyon alacsony a talajvíz szint, így jól lehet dolgozni, ezért legalább azt a részt megépítik, ahol nincsenek engedélyezési problémák.
  Természetesen a többit is meg fogják építeni, amint lehetséges.

  • Cserép Tibor szerint:

   Köszönöm a válaszát, tisztelt Simó Károly úr!
   Nem értem, a problémát, mert amikor a tervezők nem jöttek el hozzánk a bekötést megbeszélni, én felkerestem az irodában őket, Kiderült az a probléma, hogy az érdi földhivatal téves adatszolgáltatásával van baj, mert a Száva.utca 12, és 14számú ház előtti egész területet magántulajdonnak jelölték. Ez miatt nem terveztek a két házhoz csatornát holott fizetjük a dijat, de annyi fáradtságot sem vettek, hogy megkeressenek milyen probléma merült fel. Azért viszont meg tudtak keresni, hogy a legelső részletet nem vonta le a bankom. 2009 szeptember hónapban megkerestem az irodában a mérnök Úrakat megnézték, bejelölték, hogy változtatni kell, azóta erre miért nem került sor? Hogy lehet, hogy a Száva utca 4 számig van engedély tovább nincs, mert addig kész a csatorna. Az ,hogy nem fejezték be az utcát most más problémát is fel vet, mert a kukások sem viszik el a szemetet 3 hete. Az Apály utcára kell kicipelni kukáinkat most még nincs rossz idő, de ez biztos nem marad igy. A hulladék szálitók arra hivatkoztak nem ők kezdtek csatornázni, nagyon sajnálom, hogy minden szolgáltató ilyen készséges????
   Azt hiszem ezért a horibilis dijért amiért Érden szemétszállitást intézik nem ilyen választ várnánk. üdv. Cserép Tibor

 6. Pocsai Zita szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Az Ungvári utcában lakunk, ahol lassan a végéhez közeledik a csatorna kiépítése. Ha jól tudom, akkor az utcákat az eredeti állapotban kell visszaadniuk a kivitelezőknek. Korábban sem volt kimondottan jó minőségű az utca burkolata, de legalább volt egy pár centi vastag murva a felszínén, amit az építkezés során teljesen elhordtak. Ennek az lett az eredménye, hogy gyakorlatilag földúttá tették az utcát, amin egy kisebb eső után sem lehet gyalogosan, vagy babakocsival (sok kisgyerekes család van az utcában) végigmenni a keletkező sár miatt. Csütörtökön a sarat munkagépekkel letolták, de ez csak tüneti kezelés, mivel a következő (ebben az évszakban nem ritka) esős nap után ismételten járhatatlan lesz az utca. Szóval az érdekelne, hogy miként lehetne a kivitelezőt rákényszeríteni arra, hogy legalább murva elterítésével használható állapotban adja vissza az utcát! Vagy ez csak abban az utcában kivitelezhető, ahol a TV felvételek készülnek!? Előre is köszönöm a válaszát.
  Tisztelettel Pocsai Zita

 7. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Pocsai Zita!

  Valóban, az Ungvári utcában még nem fejezték be a munkát. Nem szeretném elkeseríteni, de még egy pár hónapig egészen biztosan nehezen lehet majd közlekedni az adott utcában – a munkák befejezését követően is – hisz ki kell várni a konszolidációs időszak végét, mert addig süllyedés előfordul. Ezért előre elnézésüket és megértésüket kérem!

  Az előírás szerint zúzott kővel kell majd helyreállítsák az Ungvári utcát is, a konszolidációs időszakot követően.

 8. Hrecska Árpád szerint:

  Tisztelt Simó úr !

  Az alábbi kérdésekkel fordulnék Önhöz.
  Szüleim vállalkozása a Nagy Lajos utca […] szám alatt működik , próbáltam tájékozódni , hogy kb. mikorra ér el oda a csatorna , de nem találtam az oldalon erre vonatkozó adatot , tekintettel a vállalkozás jellegére (virágkereskedelem) , nem lenne mindegy mikorra érnek oda , hiszen a vállalkozás bevételének egy jelentős része (nőnap , anyák napja , ballagások) adott napokhoz kapcsolódik.
  A telken két ház fekszik ikresitve egy hrsz alatt , de külön tulajdonban , előzetesen azt az információt kaptuk , hogy egy bekötési hely fog tartozni a telekhez , miközben mindkét ház után fizetik a hozzájárulást külön – külön.Ez hogyan lehet?

  Üdvözlettel:
  Hrecska Árpád

  • Simó Károly szerint:

   Második kérdésére válaszolva:
   Valóban minden egyes fogyasztási egység (hivatalos nevén: “szennyvízelvezetési hely”, ami praktikusan vízórával mért fogyasztási helyet vagy önálló “albetétesített” társasházi lakást jelent) egy egységnyi hozzájárulást kell fizessen. Ennek az az oka, hogy a költségek elosztása nem úgy történik, hogy hány m csövet kell az adott ingatlanhoz és hány bekötést építeni, hanem a teljes önrészt (kb. 5.400 millió Ft-ot) elosztották az összes érintett fogyasztási egység számával és így jött ki az egy egységre eső önrész. Tehát az érdekeltségi egység tulajdonképpen egy kapacitást biztosít, illetve azt a jogot, hogy az adott egységből, adott háztartásból a szennyvízet a közcsatornába vezethetik.

   Műszakilag azonban a jogszabályok egyértelműen előírják, hogy egy helyrajzi számon belül fizikailag egy bekötés létesíthető, amelyet telken belül az egységek között, azok megállapodása alapján oszthatnak szét. Több bekötés létesítése nem is minden esetben lenne ésszerű, hisz pl. egy 80 lakásos társasház esetén nem is lehet 80 bekötővezetéket létesíteni egy telekre.

 9. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Hrecska Árpád!
  A honlapon azokat az időpontokat közöljük, amelyeket a kivitelezők – mint aktuális munkavégzések – dátumát részünkre megküldenek.

  A Nagy Lajos utca egy későbbi ütemben lesz csatornázva, ezért arra nézve még nincs pontos dátum. Kérem türelmét! Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, amikor elkezdődik a kiviteli tervezése, az adott ütemben szereplő utcák listája közzé lesz téve a helyi sajtóban és itt a honlapon is, tehát lesz idő bőven felkészülni a várható munkálatokra.

  • Hrecska Árpád szerint:

   Tisztelt Simó Úr !

   Megköszönve válaszát , az alábbiakról szeretném kérni véleményét , utcánk Nagy Lajos a Tárnoki útba nyilik bele , kérdésem előzetesen ezt az utcát érintette , mivel múlt évben az alattunk futó Zrinyi utca csatornázásra került.Megnyugtató válasza után a héten kiderült , hogy a Tárnoki utat 5.-étől kezdik csatornázni , amiről egy lakatlan ház hátsó keritésére kifüggesztett értesités szól , se a sajtó , se szórólap nem tájékoztatott előre.Azt szeretnénk megtudni , hogy mikortól lesz fizikailag is lezárva a Tárnoki út ezen része , mivel vállalkozásunk jellege miatt március 8.-án és követő napokban realizáljuk bevételeink kb 15-20%-át és a mi árunk nem tartozik a tartós kategóriába , ezért ha az út lezárásra kerül és forgalmunk töredékére esik vissza akkor kénytelenek vagyunk ezen veszteségeinket érvényesiteni . Igéretet kaptunk a város minden előljárójától minden fórumon , hogy mennyivel előre lesz mindenki minden módon értesitve , erre se a Zrinyi se most a Tárnoki út kapcsán ránk se bagózik szinte senki , viszont az adókat azokat csodálatos pontossággal küldik.Kihez fordulhatunk? Üdvözlettel:
   Hrecska Árpád

   • Simó Károly szerint:

    Tisztelt Hrecska Árpád!
    Minden érintett lakót – és ez alatt azokat kell érteni, akik az adott utcában laknak – szórólapon kell értesíteni. Ezen kívül az utca végében ki kell függeszteni, hogy mindenki, akinek elkerülte a figyelmét a szórólap vagy a környéken jár rendszeresen, értesülhessen a munkákról. Ez ismereteim szerint meg is történt.

    Azt sajnos nem tudja vállalni senki (és erre kizártnak tartom, hogy bárkitől ígéretet kapott volna), hogy nem csak a munkákkal érintett, hanem a szomszédos utcák lakóit is szórólapon értesítsék.

    Ahogyan Ön is írta, a csatornafektetés egyelőre nem az Önök utcájában, hanem a Tárnoki úton történik. A Tárnoki út elég széles ahhoz, hogy ne teljes szélességben legyen lezárás, hanem mellette még közlekedni is lehessen. Az Önök utcájában is hamarosan odaérnek, ahogyan az korábban közzétettük.

    Bízom benne, hogy Ön is belátja, hogy a csatornaépítés ütemezésében nem lehet egyéni szempontokat érvényesíteni és mivel az időjárási viszonyok miatt pont most értek oda, nem fogják a munkákat halasztani egyetlen ingatlantulajdonos érdekeire tekintettel. Bízom abban is, hogy félelme alaptalan, tehát az ügyfelei is meg tudják közelíteni a Tárnoki úton folyó munkák mellett az Önök ingatlanát.

    A kivitelező képviselője ígéretet tett, hogy személyesen is felkeresik Önöket és megbeszélik ezt a kérdést.

    Az előzetes értesítés hiányát cáfolnom kell: az Érdi Újságban is közzétettük, hogy hamarosan odaérnek és itt a honlapon is olvashatja, hogy a Tárnoki út és Könyves Kálmán utca kérdéses szakaszán dolgozni fognak: https://erdicsatornazas.hu/ujraindulnak-a-csatornaepitesi-munkak

 10. Balatoni Tibor szerint:

  Tisztelt Simó Károly!

  A Füzérvári utca még nem szerepel a kiviteli ütemben, de az utcát járja egy fiatalember, becsöngetve az ingatlanokra. Azt mondja, hogy ők fogják az ingatlanon belül a csövet lefektetni, ha a lakók kiássák a gödröt, és mindezt 100-150 ezerért. A bekötési munkálatok hogyan zajlanak? Az utcai hálózat építői külön pénzért fogják az ingatlanon lefektetni a csövet, vagy a kerítéstől 1m beállástól kell a tulajdonosnak vállalkozóval megcsináltatni, a belső hálózat kiviteli tervje alapján a rákötéskor?
  Kérem tájékoztatását, mert többen, főleg idősebb hölgyek, panaszkodtak, a becsöngetős fiatalemberre, “Ők ugyan nem fizetnek” felkiáltással! Válaszát előre is megköszönve: Balatoni Tibor

 11. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Balatoni Tibor!

  Kérem olvassa el a házi szennyvízhálózat kialakításáról szóló tájékoztatónkat: https://erdicsatornazas.hu/utmutato-a-hazi-szennyvizhalozat-letesitesehez/

  Kérem tájékoztassa a hölgyeket, hogy van olyan vállalkozó Érden aki megtéveszti a lakókat azzal, hogy ő jogosult a belső hálózatot kivitelezni. Ez nem igaz!

  Bárki jogosult a belső hálózatot megcsinálni, akár maga az ingatlan tulajdonosa is. A belső hálózat megtervezését és a munka átvételét kötelező megrendelni azoktól a mérnököktől, akik vizsgát tettek és rendelkeznek s szükséges szakértelemmel, akiknek a listája itt található meg: https://erdicsatornazas.hu/a-beruhazo-tarsulas-altal-akkreditalt-tervezok-listaja/

  Mint azt a társulat szervezése óta minden alkalommal elmondtuk, az utcai hálózat építői beviszik a telken belül maximum 1 m-re levő csonkig a bekötővezetéket. Ezen kívül elhelyezik a tisztítónyílást is. Eddig tart tehát a közösségi beruházás.

  A tisztítónyílástól a házba való bekötés az ingatlan tulajdonosának a feladata, tehát ez az ő költségén történik. Ezt nevezik “házi szennyvízhálózatnak” és ezt kell megterveztetni és átvetetni. De a tervezésen és átvételen kívül bárkivel szabadon meg lehet csináltatni (tehát szó nincs arról, hogy csak egyetlen cég lenne erre jogosult!!).

  Ez világos és logikus is, hisz ez az ingatlan tartozéka, a telken belül közpénzből nem lehet kiépíteni a hálózatot.

 12. Sass József szerint:

  T.Cím!

  Érdeklődnék, hogy a Parkvárosban az Eperfa u. 38-20 közötti rész csatorna terveit hol lehet megnézni?
  Uis. pár helyen az Eperfa u-ban /az Alsóerdősor és Eperfa sarkától pár házig/ már van csatorna önerőből és hogyan folytatják a rákötést? Ott az utca egyik oldalán van a csatorna, nem középen stb…Érdekelne hogyan viszok tovább melyik oldalt túrják fel stb…
  Előre is köszönöm

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Sass József!

   Az érintett terület kiviteli tervei még nem készültek el, hisz nincs a “nulladik” ütemben. A területen a Közgép Zrt-Euroaszfalt Kft fog dolgozni, amint beütemezik, megjelenik a lista erről és akkor meglesz az is, hogy kinél lehet egyeztetni, ha szükséges. Kérem addig is türelmét!

 13. Osoha Krisztina szerint:

  Tisztelt Simó Károly!

  Azon lakók közé tartozom akik éppen nem voltak itthon amikor a felmérés történt. A lapot megtaláltam illetve megkaptam, de már akkor jeleztem, hogy nem stimmel rajta valami. Most az Érdi Újságban olvastam, hogy már nem Önökkel kell egyeztetnem hanem a kivitelezőkkel. Sajnos nem találom, a pontos elérhetőségüket. Kérem, hogy segítsen abban, hogy minél hamarabb egyeztetni tudjak velük. Segítségét előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Osoha Krisztina ( Gesztenyefa utca Fenyőfa felőli része )

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Osoha Krisztina!

   Az érintett terület kiviteli tervei még nem készültek el, hisz nincs a “nulladik” ütemben. A területen a Közgép Zrt-Euroaszfalt Kft fog dolgozni, amint beütemezik, megjelenik a lista erről és akkor meglesz az is, hogy kinél lehet egyeztetni, ha szükséges. A környéken amúgy is kértük a tervek felülvizsgálatát, optimalizálását! Kérem addig is türelmét!

 14. Straubinger Zoltán szerint:

  Tisztelt Simó Károly!

  Nem tudom, hogy Ön-e az illetékes, de a következő kérdésemre eddig senki sem tudott érdemben válaszolni:
  Valamelyik internetes oldalon láttam egy érdi csatornázási tervet, és abban a Sás utca (Érdliget) már mint régen csatornázott utca szerepelt. A Néra utcát és a patak túloldalát már évekkel ezelőtt csatornázták, ez az utca azonban akkor kimaradt. Most az első ütemtervben a szomszéd utcákban folyik a munka (Nyárád – Terasz), és az a kérdésem, hogy majd ide is jönnek-e, mert egy tervben sem láttam.

  Várom válaszát,
  Tisztelettel Straubinger Zoltán

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Straubinger Zoltán!

   Természetesen a Sás utcában is épül csatorna, az adott csatornaszakasz csatorna-jele: E-14-5/1-6-0.

   Sajnos tapasztaltam, hogy van egy-két rosszindulatú ember, aki az Önök környékén rémhíreket terjeszt. Ez így van gyakorlatilag 2007 óta, amióta a csatornázási programot elkezdtük előkészíteni. Kérem, ne adjon hitelt nekik, mostanra már mindenki láthatja, hogy csak a zavarkeltés a céljuk!

 15. Pápai László szerint:

  Tisztelt Simú Úr!

  Érdeklődnék, hogy Érdligeten milyen szisztéma szerint zajlik a csatornaépítés?Amiért kérdem, az az, mivel az Olt utca valamiért kimaradt. Az alatta levő utcákkal már végeztek, a felette levő pedig aszfaltos, csatrnával ellátott jóideje…

  Köszönettel:
  Pápai László

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Pápai László!

   A területen érintett utcákat több szempont alapján állították sorba az ütemezésnél. Egyik szempont a vízgyűjtő-elv, azaz lehetőség szerint azt kell építeni ,amelynek már elkészült a befogadó csatornaszakasza (itt ezen a környéken sok ilyen szakasz van).
   A másik a közlekedési-forgalomszervezési szempontok, azaz azt kell biztosítani, hogy a környéken az építkezések alatt is lehessen közlekedni, kerülni.
   A harmadik szempont, hogy ha több szakasz elkészül, az azokat összegyűjtő átemelők megfelelő kapacitással rendelkeznek-e?
   A negyedik szempont az, hogy adott időmennyiség alatt korlátozott km-et lehet építeni, azaz idén csak kb 6 km csatornát tudnak megépíteni a 4-es részvízgyűjtőben. Jövő tavasszal folytatják és építik a többi utcát is, tehát várhatóan így lesz az az Olt utca esetében is! Az építés 2013 decemberig van ütemezve.

   Az összefüggéseket nagyobb területen kell keresni, hisz a Sárd utcára csatlakozó utcák esetén megfelelő kapacitással kell rendelkezni mind a Sárd utcában, mind a Balatoni úton és az Ágnes utcai átemelőnek is képesnek kel lenni fogadni a megnövekedett mennyiséget.

   Hasonlóképpen pl. a Duna utca is (amely forgalomszervezés tekintetében is kritikus) egyik részén egy új átemelőt fog kapni, a másik része pedig csak akkor épülhet, ha a Sárd utca tudja fogadni.

 16. Pápai László szerint:

  Tisztelt SimÓ Úr!

  Köszönöm válaszát! Ezek szerint szándékosan maradt ki.Bár a miértjét továbbra sem értem, de biztosan van benne logika.
  Köszönettel. :Pápai László

 17. Hrecska Árpád szerint:

  Tisztelt Simó Károly !

  Megpróbáltunk ésszerű keretek mellett megegyezésre törekedni Önökkel , de nagyon úgy tűnik , hogy még a tényeket is letagadják.
  Ma reggel mind a Tárnoki út , mind a Nagy Lajos utca lezárásra került fizikailag és táblákkal is.Előző levelem után kint jártak és megnyugtattak bennünket , hogy ez egyáltalán nem érint bennünket , nem is értik mi a gondunk.A ma reggeli tapasztalat után az a gondunk , hogy ami történt az nem fedi azt ami elhangzott.Vállalkozásunk 1989 óta működik ugyanolyan profillal , nagyon értetlennek kell lenni ahhoz , hogy valaki fel ne fogja mit jelent egy virágkereskedelmi vállalkozás életében március 8 nőnap.Hangsúlyoznám nem mi érkezünk ide idegenként hanem Önök és a toleranciáról csak annyit tudnék mondani , hogy március 8.-a nem elhalasztható , vagy áttehető.Az építőkkel annyit sikerült elérnünk , hogy a felállított fizikai akadályokat legalább megnyitották , de a behajtást tiltó táblák maradtak , a Nagy Lajos utca lezárása hasonló.A tél nagy részén az idő megfelelő volt a munkához , de nem haladt a környéken , és még tavaly érdeklődtem Önnél és azt válaszolta , hogy utcánk soká kerül sorra.A mostani építők is megerősítették , hogy nem tudnak a Nagy Lajos munkálatairól.Forgalmunk kiesése nem vicc vagy ideiglenes állapot , hanem komoly kár lehet , amelyet természetesen nem kívánunk egy szerencsétlen kimenetelű tervezés nyomán lenyelni.Az elmúlt években részben városi feladatokat is el kellett végeznünk az utak állapota miatt , két és félszeres adóterhet viselünk az ingatlan miatt amiben a vállalkozás működik.Kérem intézkedését.

  Hrecska Árpád

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Hrecska Árpád!

   Tegnapi napon voltam Önöknél és akkor is ugyanazt mondtam, mint amit most tudok:
   Hozzánk nem érkezett bejelentés, hogy a Nagy Lajos utcában munkavégzés történne. Ez nem is lesz ezen a héten.

   Ha lenne is munkavégzés, azt nem a Tárnoki út felől kezdik, hanem a Petőfi Sándor utcától, tehát sok időre érnek Önökhöz. Tehát Önök előtt sokára lesz csatornaépítési munka, miután egyáltalán elkezdik a munkát.

   • Hrecska Árpád szerint:

    Tisztelt Simó Úr !

    Köszönjük , hogy problémánkat személyes megjelenésével sikerült megfelelő kompromisszummal orvosolni, remélem ezek a gyors levélváltások és ügyintézések másokat is meggyőznek , hogy milyen sokat tesznek meg értünk.Köszönjük munkáját/munkájukat.

    Üdvözlettel:
    Hrecska Árpád

 18. Budai Gábor szerint:

  Tisztelt Simó Károly Úr!
  Ma tapasztaltam, hogy az Esztergályos uton munkálatokat végeznek. Én ingatlanom a 14-es szám alatt van. A korábbi megállapodás szerint a becsatlakozást az Esztergályos u. felől fogják elvégezni. Érdeklődésemre az ott dolgozó emberek azt a felvilágositást adták, hogy Ők a 14-es számú ingatlanra történő bekötésre nem kaptak megbizatást.
  Kérem, sziveskedjen tájékoztatni, hogy az ingatlanomra milyen becsatlakozási tervek vannak ?
  A helyszinen járt müszaki ügyintézővel történt megbeszélés alapján továbbra is az Esztergályos utcáról történő bekötést tudjuk elfogadni.
  Üdvözlettel: Budai Gábor 06209246906

 19. Simó Károly szerint:

  Tisztelt Budai Gábor!

  A bekötés konkrét helyéről nincs pontos információm, arra csak a kivitelezők tudnak válaszolni a kiviteli tervek ismeretében. Azonban a rendelkezésemre álló átnézeti rajz (https://erdicsatornazas.hu/wp-content/uploads/2012/04/foldmunkas_esztergalyos.jpg ) alapján az derül ki számomra, hogy a hálózat optimális tervezése folytán az Ön saroktelke mellett nem megy el két csatorna, csak egy, a Fuvaros utcában. Ez azt jelenti, hogy az Ön ingatlana a Fuvaros utcából lesz ellátva közcsatornával.

  Vélhetően a 2009-es felmérésre gondolhatott, amikor az ingatlantulajdonosok jelezhették, hogy hol szeretnék a bekötést. Ezeket az igényeket jegyzőkönyvben rögzítették és ahol lehetett, a tervezők figyelembe is vették. Ott, ahol egy saroktelket két utcai gerinccsatornáról is el lehet látni, nem volt akadálya, hogy cseréljenek. Ott azonban, ahol ez csak gerinc hosszabbítással (tehát egyetlen ingatlan második csatlakozási lehetőséggel való ellátásáért kellene gerinc csatornát építeni) nem minden esetben fogadták el.

  Kérem, olvassa el ezt is:
  http://www.erd.hu/data/cms644865/ER_08.pdf
  http://www.erd.hu/data/cms644866/ER_09.pdf