Keressük Rácz/Rácznét!

Havonta több, mint tízezer befizetést dolgozunk fel a társulatnál. Több módon is fizethetnek az ügyfelek: postai “sárga” csekken, banki átutalással, OTP-ben befizetve a sárga csekket, vagy csoportos beszedési megbízással.

Minden ügyfélnek az azonosítója alapján a nyilvántartó programból percek alatt meg lehet nézni, mikor, mennyi pénz érkezett be, mennyit utalt tovább a társulat.

A postai csekkekről az adatokat pár napos átfutás után küldi a posta elektronikusan, ezt a nyilvántartó programunk automatikusan feldolgozza a befizető-azonosító alapján.

Ahol kézi kitöltésű a csekk, előfordul, hogy valamiért nem ismerte fel a postagép az azonosítót, akkor manuálisan a szkennelt csekk alapján azonosítják a kolléganők.

A banki átutalásoknál illetve OTP-ben történt befizetéseknél, ahol feltüntetik a befizető-azonosítót, a feldolgozó program automatikusan beazonosítja. Ahol nem talál ilyent a közleményben, a kolléganők manuálisan, egyenként próbálják azonosítani.

Ez utóbbi művelet többnyire sikerült is, hosszú nyomozás után skerült a legfurcsább ügyfél/név kombinációkat is azonosítani. Ugyanis sokan bármi közlemény nélkül utaltak, nem írtak sem befizető azonosítót, sem címet. Olyan is volt, aki az égvilágon semmit nem írt. Ha az ő nevén van az ingaltan a rendszerben, akkor némileg egyszerű a dolog, de előfordultak olyanok is, ahol még a családnév sem stimmelt.

Van egyetlen egy olyan, ahol semmilyen nyoma nincs annak, hogy kinek a nevében fizethet hónapok óta az ügyfél. A számla, amelyről érkezik, “Rácz/Ráczné” megnevezésű. A közleményben semmit nem írnak. Az összes “Rácz” nevű ügyfelet végignézték a kollégák, de mindenki rendesen fizeti. Tehát arra következtetünk, hogy valaki más nevén lehet a szerződés, akit azonban nem jelölnek meg.

Reméljük, előbb-utóbb jelentkezni fog az ügyfél! 🙂

update május 29: Megvan az ügyfél!!! 🙂 Jelentkezett.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Keressük Rácz/Rácznét!”
  1. Illés Attila szerint:

    Banki átutaláshoz – Csoportos megbizáshoz kérem adják meg a szolgáltatói azonosítójukat.