Mekkora bírsággal számolhat az, aki szennyvizet enged engedély nélkül a még át nem adott csatornába?

Mikor lehet rákötni az elkészült csatornára? Milyen veszélyekkel jár az, ha idő előtt ráköt valaki a csatornába? Mekkora bírsággal számolhat az, aki szennyvizet enged engedély nélkül a még át nem adott csatornára? Hány napon belül kell rákötni a rákötési engedély kézhezvételétől? Hogyan lehet önkormányzati támogatást igényelni a belső bekötések támogatására? Hallgassa meg az Érdi Rádióban elhangzott beszélgetést!

20111110SimóKároly by RadioErd


Comments Closed

Hozzászólás

az “Mekkora bírsággal számolhat az, aki szennyvizet enged engedély nélkül a még át nem adott csatornába?”
 1. Hidvégi Gábor szerint:

  Tisztelt Uram !

  Én azt szeretném, megkérdezni a csatornára rákötés mikor lehet a valóságban . A polgármester úr azt ígérte hogy márciusban megtörténik.
  Én meg voltam mindennel elégedve eddig, az utcában elkészült a csatorna , a telken belül is elkészült már a csatorna. Nagyon várom a rákötési engedélyt. Címem Kont utca 36

  Üdvözlettel: Hidvégi Gábor

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Hídvégi Gábor!
   Műszakilag most már úgy tűnik nincs akadálya az üzembe helyezéseknek, csak a jogi kérdéseket kell megoldani. A februári testületi ülések remélhetőleg Érden, Diósdon és Tárnokon is napirendre veszik az új üzemeltető létrehozását. Amint az új cég felállt és jogosult a szolgáltatást elkezdeni, elkezdődhetnek a rákötések.

   Kérem szíves türelmét addig is!

   • Füzesi Gábor szerint:

    Tisztelt Simó úr!

    Érdeklődni szeretnék, hogy belátható időn belülre került-e már a rákötés lehetősége? Februári válasza alapján ez már a küszöbön van. Mi a jelenlegi helyzet így május végén?

    Köszönettel: Füzesi Gábor (János u.)

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Füzesi Gábor!

     Még mindig nem adtuk fel a reményt, hogy a zöldhatóság hozzájárul ahhoz, hogy a tavaly elkészült szakaszok esetén júliusban elkezdődjenek a rákötések. Eddig még nincs végleges válasz.

 2. Varga Lászlóné szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Szeretném megérdeklődni, hogy a műszaki átadás során milyen mélységig fogják ellenőrizni az utcán lévő csatornát, ugyanis a mi utcánkban november bevezették és állítólag a kivitelezők ki is próbálták, mégis több aggályunk van.
  1. a csatorna próba feltöltése valószínűleg nem volt tökéletes, mert az utolsó csatorna fedél felemelésekor az építők nem látták a vizet, félő, hogy nem mindenhol érte el a víz a kerti bekötéseket sem. Ez azért is okozhat később problémát, mert olyan a megoldás, mintha zsákutca lenne, azaz a 11-13 számú házak találkozásánál befejezték. Csak az egyik merőleges (Badacsonyi) utca felé van “kijárata”, a másik merőleges utca majdnem 3 teleknyire van, így az ott lakók a 2 házból nem ezt, hanem a másik utcában korábban megépített csatornát használják .
  2. a most megépült csatorna kerítésen belüli beállását az utolsó házba nem csinálták meg, holott a tulajdonos a Társulás tagjaként fizeti a részleteket, emiatt valószínű, hogy ismét ki kell bontani a végső szaakszt.
  3. az utcában a 9-10 számú házak között megsérült az építés során a felszíni csapadékvíz elvezető cső, melynek a helyreállítása nem tökéletesen sikerült, ugyanis ott a talaj folyamatosan süllyed. Ezért félünk, hogy egy nagyobb esőzés alkalmával az nem rendeltetésszeint fog üzemelni és a felgyülemlett víz a pincéinbe fog szivárogni.
  4. mivel a novemberi csőfektetés óta lassan a negyedik hónap is eltelik, szeretnénk tudni, mikorra várható a helyreállítás, hogy az utcában legalább a korábbinak megfelelően lehessen közlekedni. Valamelyik lakótársunk többszöri telefoni bejeletnése után itt-ott leborítanak egy teherautóról valamennyi sódert, de ezt nem tartjuk tökéletes megoldásnak. A gödröket ez nem tölti fel. Esőzések alkalmával pedig akár a gépjárművek, akár a gyalogosok 6-8 cm-es sártengerben kénytelenek közlekedni.

  Elnézést kérek a hosszúra nyúlt, sok kérdést tartalmazó levelemért, de szomszédaim és lakótársaim nevében érdeklőök.

  Válaszát előre is köszönöm:

  Varga Lászlóné
  Kármentő u. 12

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Varga Lászlóné!

   Kérdéseit továbbítottam a kivitelezőhöz és a Mérnök szervezethez! Úgy tájékoztattak, hogy még a múlt héten választ kapott a felvetéseire!