Mit jelentenek a különböző költségek az LTP számlakivonaton?

Egy társulati küldött kérésére szeretnénk a lehető legegyszerűbben leírni, hogy mit is jelentenek a különböző számlakivonatokon feltüntetett elszámolások. A küldött jelezte, hogy sokan nem értik a 150 Ft számlavezetési díjat, a 2.200 Ft számlanyitási díjat és a különféle számokat (2605 Ft, 1820 Ft, stb).

Ha pár mondatban szeretnénk összefoglalni, akkor a következő a lényeg: az, aki a társulat szervezése során azt válaszotta, hogy lakás-takarékpénztári konstrukcióban fizeti meg a hozzájárulást, az 2008 október óta havonta 2.605 Ft-ot kell fizessen, 96 hónapon keresztül, nem többet! Kivétel az utolsó 20 hónap, amikor 5 Ft-al kevesebbet, 2.600 Ft-ot kell fizetni.

A pénzügyi konstrukció úgy van kialakítva, hogy aki ezt befizeti, az 8 év alatt, részletekben kb. 250.000 Ft-ot fizet be és a különböző számlavezetési, egyéb díjakat is ezek a befizetések fedezik. Tehát nem kell megijedni a számlakivonatokon feltüntetett díjaktól, ezek bele voltak számolva, pontosan így volt ez eltervezve, hogy a befizetések fedezetet nyújtsanak ezekre a díjakra.

A fenti összegek akkor érvényesek, ha banki átutalással, bankban történő befizetéssel vagy csoportos beszedéssel fizetik be a Társulathoz. Aki postai készpénz-átutalási megbízáson („sárga csekk”) fizeti be, annak befizetett csekkenként 100 Ft tranzakciós költség kerül felszámításra.

Korábban többször leírtuk és szakértőknek szívesen elmagyarázzuk a pénzügyi konstrukció részleteit is, de a lényeg összefoglalva: aki havonta befizeti a 2605 Ft-ot (és ha postán fizet, akkor annak 100 Ft/csekk tranzakciós költségét), annak később nem kell semmilyen díjat vagy egyebet fizetni!


Comments Closed

Hozzászólások lezárva