Műszaki kérdésekről

Korábban több kérdés érkezett műszaki témában, amelyekre a megvalósításban részt vevő szakemberek válaszoltak. A honlap átalakításával egyidőben ezeket a válaszokat egy külön részre gyűjtöttük össze.

Kattintson az oldal tetején levő menüben a “Műszaki kérdések” menüpontban a legördülő almenükre és megtalálja ezen bejegyzéseket (belső bekötések, gyakran ismételt kérdések, stb.)!

Comments Closed

Hozzászólás

az “Műszaki kérdésekről”
 1. dr. Kováts Attila szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csatornával rendelkezem, mivel az Erzsébet utcában lakom. Azt hallottam, hogy az itt folyó fő gyűjtő vezetéket is kicserélik. Ez hogyan érinti azokat, akik már évtizedek óta a csatornára rákötöttek. Mikor a rákötés megvalósult, akkor a ritka csatornaszemek miatt 3-4 ingatlan is fordító aknák segítségével kötött rá egy rákötéssel az aknára. Amennyiben valóban kicserélik utcánkban a régi vezetéket újra, akkor a csoportos rákötés megmarad, vagy ingatlanonként lehet-e a csatornára kötni. Az átépítés miatti új rákötés esetén terheli-e az ingatlanokat valamilyen költség?
  Válaszát várva tisztelettel
  dr.Kováts Attila

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt dr. Kováts Attila!
   A kiviteli tervek elkészítése során tudok olyan információkhoz jutni, amelyek alapján meg tudom válaszolni a fenti műszaki kérdést. Kérem türelmét!
   Költség nem terheli, nem terhelheti a már csatlakozott ingatlanokat, hisz ők már egyszer kifizették az utcájukban épített csatorna munkái során a hozzájárulást.

 2. Budai Gábor szerint:

  Tisztelt Simó Károly Úr!
  Már több alkalommal érdeklődtem, hogy az Esztergályos u. 14.sz. alatti ingatlanra miért nem az Esztergályos u. felől kötik be a csatornát, de elfogadható választ a mai napig nem kaptam. Az évekkel korábban történt egyeztetés alkalmával is kértem, mely jkv-ben rögzitve is van, hogy nekem a Fuvaros u.-i bekötés igen nagy többlet költséget jelentene. Esztergályos u.-i oldalról kb. 10 m, mig a Fuvaros u.-i oldalról kb.24 m -t jelent. Többlet költséget sajnos anyagi helyzetemnél fogva vállalni nem tudom.
  Kérem, sziveskedjen problémám megoldásában segiteni.
  Köszönettel: Budai Gábor

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Budai Gábor!
   Kérdését ismét továbbítottam az illetékes kivitelezőhöz! A probléma továbbra is ugyanaz: az ingatlan teljes szélességében ellátható a Fuvaros utcáról,. Az Esztergályos utcáról a második csatlakozási lehetőséget csak akkor lehet létesíteni, ha több tíz métert hosszabbítják az Esztergályos utcai vezetéket. Ezt mi a magunk részérül támogatni tudjuk, ha ezért a hosszabbításért (ami nem volt benne a kivitelező szerződésében) a kivitelező nem kér plusz pénzt.

 • RSS
 • Facebook