Nem kell új postai csekk!

Több ügyfelünk telefonált, egy ma reggeli sajtóhírre vonatkozólag, miszerint 2010 január 1-től új csekket kellene használni. Utánanéztünk és kiderült, hogy nem valós a hír, illetve pontatlanok a sajtóhírek.

Tehát a mai sajtóhírekben kizárólag az APEH felé teljesítendő és APEH bankszámlára befizetéshez használatos csekkekről van szó!

A Társulat ugyanis már megalakulásától kezdve “új típusú” csekket küld a tagoknak. A közlemény arra vonatkozott, ahol még forgalomban van az adóbefizetésekre használatos,  “régi” sárga csekk.

Hivatalos tájékoztatást kértünk a Magyar Postától erre vonatkozóan. Arról tájékoztattak, hogy egy félreérthető APEH közleményről van szó, amelynek pontosítását már kérték. Az APEH honlapján ez a tájékoztatás olvasható:

“A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény alapján, illetve a Magyar Posta Zrt. Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételeinek előírása szerint a régi típusú készpénz-átutalási megbízásokkal (továbbiakban: csekk) 2009. december 31-éig lehet a befizetéseket teljesíteni. A későbbiekben, vagyis 2010. január 1-jétől a Magyar Posta kizárólag az új típusú kibővített csekkeket fogadja el.”

A Postától kapott tájékoztatás szerint már értesítették a helyi postahivatalokat, hogy ők is ennek megfelelően tájékoztassák az ügyfeleiket.

Ez azt jelenti, hogy a szeptemberben általunk kiküldött csekkek továbbra is használhatók jövő évben is!

Emlékeztetőül: szeptemberben 6 drb csekket küldtünk, ami a 2009 október-2010 március közötti időszak csekkjeit tartalmazta. Azok számára, akik október-novemberben igényeltek részletfizetést, szintén 2010 márciusig küldtünk csekkeket.

Frissítve!

“Az APEH sajtóosztálya kérdésünkre elmondta: már eltávolították a csekkek felhasználási határidejére vonatkozó közleményt honlapjukról és az ügyben a Magyar Posta közleménye az irányadó.”


Comments Closed

Hozzászólások lezárva