Nincs teendő a lakástakarékpénztári kiutalási értesítőkkel

Az OTP Lakástakarékpénztár tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben kb. 3.000 érdi ingatlantulajdonos kapott ú.n. „kiutalási értesítőt” az OTP-től. Azok számára, akik 2008-ban csak a csatorna társulati érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére kívánták felhasználni a lakástakarék-pénztári (LTP) szerződést, nincs semmi teendő.

A kiutalási értesítőt a jogszabályok értelmében kötelező kiküldeni, amennyiben lejárt a megtakarítási időszak. Mivel a legtöbben 2008 októberben kezdték a takarékoskodást, ez 2016 szeptember végén járt le. Amint azt a kiutalási értesítőben is leírta a bank, 2008-ban az érintett ingatlantulajdonosok úgy nyilatkoztak, hogy az LTP számlán a 8 év alatt megtakarított összeget engedményezik a csatorna beruházás önrészének finanszírozására.

A kiküldött több oldalas elfogadó nyilatkozatot nem kell sem kitölteni sem visszaküldeni akkor, ha az ingatlantulajdonos nem kíván hitelt felvenni. Ha nem nyilatkozik a tulajdonos, akkor a Bank automatikusan a korábbi rendelkezésnek megfelelően jár el. A megtakarítás átutalása a Társulathoz 2017 januárban, a három hónapos „kiutalási időszak” letelte után lehetséges a lakástakarék pénztárakra vonatkozó jogszabályok szerint.

Amennyiben az érdekeltségi hozzájárulás összegének Társulthoz való átutalása után van még fennmaradó összeg a megtakarítási számlán, ez a társulati tagot illeti meg. Erről a Bank újabb értesítést fog küldeni, várhatóan 2017 február-márciusban.

Abban az esetben, ha az ingatlantulajdonos élni szeretne a kedvezményes, lakáscélra felhasználható hitel lehetőségével, kizárólag akkor kell majd nyilatkozni erről a bank irányába a kiküldött nyomtatványokon.

Az Érdi Csatornamű Társulat folyamatosan egyeztet az OTP-vel a kiutalásról. Amint a kiutalások beérkeznek a Társulathoz (várhatóan 2017 februárban), további részletes tájékoztatást fog közzétenni a társulati tagok számára.

 

Érd, 2016. november 30.

 

                Simó Károly                                                                                                     Szabó Béla

elnökhelyettes                                                                                                                   Elnök

Comments Closed

Hozzászólások lezárva