Türelmi idő a rákötések esetén 2014 június 30-ig

A rákötések megvalósítása során bizonyosságot nyert, hogy több ingatlantulajdonos korábban rosszul mérte fel a saját ingatlana belső viszonyait és a házból kijövő vezetékek szintje nem felel meg a korábban általa kért bekötőcsonk szintjének. Ezért arra kérték a közterületi csatornaépítőket, hogy helyezzék mélyebbre a bekötőcsonkot, hogy találkozzanak a szintek. Mivel nem egyedi esetekről van szó, ezért ezen munkák elvégzése időbe telik, ami azt jelenti, hogy – bár az ingatlantulajdonos időben elkezdett foglalkozni a bekötés megvalósításával – április végéig nem minden esetben tud rákötni.

Egy-egy ingatlan rákötése az esetek 98%-ban egy-két nap alatt megvalósítható. Az ügyfélszolgálatra érkezett jelzések alapján azonban sok ingatlantulajdonos nem mérte fel, hogy tömegesen igyekeznek rákötni Érden, Diósdon, Tárnokon. Ezért most szembesültek azzal, hogy a piacon tevékenykedő vállalkozók néhány esetben már csak májusra tudják vállalni a munkákat.

Bizonyára mindenki egyetért azzal, hogy a város közös érdeke az, hogy a rákötések szakszerűen, minél nagyobb mértékben megvalósuljanak. Nem lehet célja az önkormányzatnak, hogy egy ilyen, egyszer előforduló tömeges rákötés esetén tömegesen szabjon ki talajterhelési díjat. Inkább támogatnunk kell azt, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokkal az ingatlantulajdonosok megvalósítsák a rákötéseket.

Ezért a Közgyűlés mai ülésén arról döntött, hogy módosítja a határidőt. Vélhetően az aki az új csatornahálózatra kötne rá és elkezdte a rákötési folyamatot,  2014. június 30-ig meg tudja ezt valósítani, tehát rá tud kötni. Amennyiben eddig a határidőig megtörténik, akkor mentesül a talajterhelési díj fizetési kötelezettség alól a 2014. június 30-ig tartó időszakra.

Biztos vagyok benne, hogy ez egy egyszeri alkalom, tehát ha most szembesült azzal, hogy a piacon tevékenykedő vállalkozók, mérnökök leterheltek és nem tudnak azonnal jönni, akkor nem kell emiatt aggódnia, azonban nem érdemes halogatni a rákötést!

Ne feledje: keressen minél előbb akkreditált mérnököt, ha eddig még nem tette!


Comments Closed

Hozzászólások lezárva