Ügyeletet tartanak fenn a kivitelezők

A csatornafektetéseket ugyan befejezték december közepére minden területen, azonban az utcák állapota még nem végleges. Az utcák átvétele még nem történt meg, ezért még munkaterületnek számítanak, addig, amíg az előírásoknak megfelelően helyre nem állították.

A kivitelezők az ünnepek alatti szünetben is ügyeletet tartanak fenn. Ez idő alatt, amennyiben a csatornaépítéssel érintett utcákban olyan helyzet áll elő, a készenlétben álló vállalkozók kivonulnak és kijavítják a hibákat. A legtöbb esetben azonban a végleges helyreállítás csak a konszolidációs időszak végén, tavasszal készül el.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Ügyeletet tartanak fenn a kivitelezők”
 1. Bató András szerint:

  Tisztelt Simó Úr!

  A Gépíró, Gyakornok, Gondnok és Velencei utak környékének állapotával kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
  Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy a végleges helyreállításig is még egy kis murvával javítsanak az utcák állapotán. Amíg nem jött meg a csapadékos időszak, semmi gond nem volt, de most, hogy több eső esett a vékony, apró szemű murvaréteget 1 nap alatt betaposták az autók a lágy sárba és most katasztrofális a helyzet. Mivel itt járda sincs minden utcában, így gyalogosan is csak gumicsízmában lehet közlekedni. Egy adag nagyobb szemcsézetű murva sokat lendítene a helyzeten.

  Köszönöm válaszát és egyúttal Boldog Újévet kívánok,

  Bató András

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Bató András!

   Igen, természetesen az utak járható állapotban tartása a kötelessége a kivitelezőknek. Ezért addig is pótolniuk kell azokat a részeket zúzottkővel (murvával), ahol ez a megoldás vagy a csatorna nyomvonal megsüllyedt volna.

   Az ÉKFI útellenőrei rendszeresen járják az utakat és ahol csatornázás volt, ott különösen figyelnek. Mi magunk is hetente többször körbejárjuk, de természetesen az a legnagyobb segítség, ha Önök, akik ott laknak, értesítenek minket a problémás esetekről.

   Ilyen esetekben értesítjük az ügyeletet és ők intézkednek. Eddig rövid határidőkkel intézkedtek, reméljük, ez fennmarad továbbra is.

   • Bató András szerint:

    Tisztelt Simó Úr!

    Köszönöm válaszát, bízom benne, hogy valóban az Ön által jelzett rövid időn belül fog reagálni a kivitelező.

    Üdvözlettel: Bató András

   • Bató András szerint:

    Tisztelt Simó Úr!

    Érdeklődni szeretnék, hogy az esetleges átmeneti zúzottköves javításokra mikor kerülhet sor? Az Ön által jelzett röid határidő kb. mit szokott jelenteni a gyakorlatban? A helyzet azóta sem változott, azon kívül, hogy az utcában lakók próbálják a sarat félrelapátolni.
    Szíves tájékoztatását előre is köszönöm!

    Üdvözlettel: Bató András

    • Bató András szerint:

     Tisztelt Simó Úr!

     Köszönettel tájékoztatom, hogy a mai napon megjelentek a kivitelező munkatársai és útjavításokat végeznek!

     Üdvözlettel: Bató András

     • Simó Károly szerint:

      Úgy látom, nem csak én olvasom itt a hozzászólásokat! 🙂

      Egyébként a rövid határidő maximum egy hét szokott lenni, ez esetben kivétel volt.

 2. Laboránovits Miklós szerint:

  Tisztelt Duna Aszfalt Munkatársai!

  Én a Keve utcában lakom, ahol szép munkát végeztek,. Bár ha még egyszer a csapadékos időszak
  után kapna az utca egy egyengetést és (zúzottkő) murva réteget az nagyot változtatna minőségen.
  De azért is írok mert két idős hölgy akik itt sétálnak a Kende utcai idősek otthonából, kértek, hogy (szóljak) írjak a Kende utca rémes állapotáról. Mivel nap mint nap én is tapasztalom a helyzetet, szeretném kérni az illetékeseket, hogy valami féle módon javítsanak a helyzeten , addig is amíg a végleges helyre állítás nem történik meg. Köszönöm kemény munkájukat, amit a mi városunk csatornázottsága érdekében tesznek, s Sikeres Boldog Új Esztendőt Kívánok Önöknek!
  Előre is köszönöm válaszuk, s a javításokat.
  Köszönettel Laboránovits Miklós

 3. Kiss Lilla szerint:

  Azt szeretném megtudni, hogy ki a kivitelező a Martinovics utcában a Könyves Kálmán és a Munkácsy utca között. És hogyan lehet elérni. köszönettel: Lilla

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kiss Lilla!

   A szakasz a 2. részvízgyűjtőben van, tehát a SADE Magyarország Kft a kivitelező. A részvízgyűjtő déli részét koordináló szakember Cseri László (30/239-6611).

   Amennyiben az adott szakaszon lakik, kellett (volna) kapjon a munkák megkezdése előtt egy értesítést a postaládájába a munkáék megkezdéséről. Ezen fel kell tüntetniük a kivitelezőknek azt, hogy kit lehet megkeresni. Kérem írja meg, ha nem kapott ilyen értesítőt!

 4. Kozma Ferenc szerint:

  Szeretnem tudni,hogy ki a kivitelező a Könyves Kálmán vasút felőli oldalán és mi az elérhetőségük,hogy panasszal tudjak élni! A mai napon vagyis 2012 03 30 -dikán jöttem az esti órákban haza és nem volt helyreállítva a munkagödör Nem tudtam be állni a céges autoval a sajátommal pedig nem tudtam elmenni!!A szomszédoktól megtudtam,hogy 15-órakór álltak neki a munka gödör kiemelésének akkor még azt igérték úgy mennek el ,hogy vissza állítják az eredeti állapotot ,de ez nem történt meg !!! Semmilyen értesítőt nem adtak,hogy esetleg álljak ki a gépkocsival mert betemetik földel a bejárómat! Ami a fán ki volt írva elérhetőség azon pedig nem vették fel!!Kérem tájékoztassanak ,hogy normális ez így !! Előre is köszönöm

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kozma Ferenc!
   A területen a SADE Magyarország Kft a kivitelező, közlésük szerint Maczkó Győző (0630/421-2681) a területért felelős személy. Levelét továbbítottam részükre!

   Az elvárás minden esetben az, hogy délután ne maradjon nyitott munkagödör, tehát a beállás és a kiállás reggelig biztosított legyen az udvarra. Ha ezt műszaki okok miatt nem tudják megoldani (nagyon-nagyon kivételes esetben fordulhat ilyen elő), akkor őrzött parkolót kell biztosítaniuk.

 5. Kozma Ferenc szerint:

  Köszönöm gyors válaszát, a kiállási problémám ma délutánra meg oldódott.