Újabb részletfizetési kérelmeket hagyott jóvá az Intéző Bizottság

2010 június 9-én tartott ülésén az Intéző Bizottság jóváhagyta azokat a részletfizetési kérelmeket, amelyek az elmúlt időszakban érkeztek a Társulathoz. Az érintettek a napokban fogják postai úton megkapni az erről szóló értesítést és a fizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízást („sárga csekket”).

Kérjük, amennyiben a továbbiakban nem szeretne postai úton fizetni, hanem banki átutalással vagy csoportos beszedési megbízással fizetne, jelezze ezt e-mailben vagy levélben ügyfélszolgálatunkon!

Szintén döntést hozott az Intéző Bizottság azokban az esetekben is, ahol az elmúlt másfél év során valamilyen oknál fogva nem sikerült beindítani az LTP szerződést, azaz nem nyílt meg a számlájuk.

Ennek sok oka lehet. Leggyakrabban előforduló ok az volt, hogy a szerződőnek volt már egy másik LTP szerződése és nem tudott vagy nem akart kedvezményezettet megjelölni, aki az állami támogatást igénybe vehette volna. Vannak olyan esetek is, ahol a szerződő leadta ugyan a szükséges adatokat, a Társulat többször továbbította is az OTP felé, azonban valamiért ezek nem kerültek feldolgozásra. Az érintettek eddig is rendszeresen fizették a Társulathoz a havi részleteket, a Társulat próbálta utalni az OTP-hez, de onnan meg visszapattant, mert nem nem volt élő számlaszám.

Az LTP-s konstrukció sajátossága miatt ezekben az esetekben, ha most indulna be az LTP szerződés, akkor másfél év késéssel járna le a többihez képest. Ezért az a döntés született, hogy az érintettek átkerülnek a „klasszikus” részletfizetői státuszba. Ez azt jelenti, hogy részükről nem történik semmi változás, továbbra is havi 2605 Ft-ot fizetnek, csak nem az LTP számlát használják, hanem a Társulat gyűjti a részleteket. Az érintetteket levélben fogja értesíteni a Társulat.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva