A projekt megvalósítása utáni üzemeltető szervezet

Az Érd és Térsége regionális Víziközmű Kft., mint a projektterület szolgáltatója, jogelőd nélkül 1993. február 06-án alakult 1.000 eFt jegyzett tőkével. 17 települési önkormányzat hozta létre a településeik víz- és csatornaműveinek üzemeltetésére.

2006. áprilisában a tulajdonosi összetételben változás következett be, mely szerint az ÉTV Kft-ben szakmai befektetőként üzletrészt szerzett a Veolia Víz Zrt. 70.220 eFt névértékben (20,8 %), és a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. 17.560 eFt névértékben (5,2 %). 2006. évben Budaörs Város és Zsámbék Község, 2007. évben Biatorbágy Város és Nagykovácsi Község Önkormányzata értékesítette a társaságban meglévő üzletrészét.

Az ÉTV Kft.- nek 2030. december 31-ig érvényben lévő üzemeltetési szerződése volt, amely már szólt a bővítést eredményező beruházásokról is. 2010. év folyamán a három társult település – Érd, Diósd, Tárnok – önkormányzatai és az ÉTV Kft.-ben korábban részesedést szerzett magántulajdonosok megállapodtak abban, hogy a jövőben megszűnik az ÉTV Kft. üzemeltetési joga a települések csatornahálózata és a szennyvíztisztító telep tekintetében. Az időpont összhangban lesz az európai uniós szabályoknak megfelelően lebonyolított koncessziós pályázat nyertesével történő szerződés életbelépésével.

Ennek megfelelően a szennyvízcsatorna hálózatok és a szennyvíztisztító telep üzemeltetője a pályázaton kiválasztott szervezet lesz.