A Faragó utcában a közlekedési problémák megoldása után lehet építeni a csatornát

Mint az bizonyára sokak számára ismert, néhány éve az egyik utcabeli ingatlantulajdonos lezárta az saját tulajdonában levő telken keresztül vezető utat a Betonozó utca irányából. Ezért jelenleg az Érd és Sóskút határában levő utca zsákutca és csak a Sóskúti út irányából lehet behajtani. A szennyvízcsatornát is ebből az irányból, a befogadótól kell építeni.

Sajnos az utca meglehetősen szűk és meredek is néhány helyen. Előreláthatólag legalább három hétig tartana a csatornaépítés. Az építők több hete készen állnak a kezdésre, azonban a közlekedési kérdésekre megnyugtató választ kell keresni, hisz ha semmi nem változik, a zsákutcában való közlekedés meglehetősen nehéz lesz.

Az utca – a többi érdi utcához hasonlóan – napközben le lesz zárva, délutánra pedig az árkot visszatemetik, hogy haza lehessen menni. A kivitelezők minden esetben biztosítják azt, hogy ha napközben mentő vagy tűzoltó kellene bejusson, akkor provizóriumon keresztül ezt megtehesse.

A kivitelezők tárgyalásokat kezdeményeztek az utcát északról lezáró magántulajdonossal is, hogy legalább a csatornaépítés idejére engedje át a forgalmat a Betonozó utca irányából, hisz ő maga is az utcában lakik.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva