A Technikus utcában jövőre fog csatorna épülni

A Bíró és Jegyző utcák nagy részén már lefektették a szennyvízcsatorna csöveket, most az Ercsi útra közvetlenül csatlakozó szakaszok vannak folyamatban. A napokban elkezdik a Tollnok utcai szakaszt is építeni. Középen – egyelőre – nem építik meg a Technikus utcai gravitációs csatornát, amely 2013-ban fog épülni.

Ennek az oka, hogy a Technikus utcában a Tolmács utcai átemelőből indulva két vezeték is fog épülni: egy nyomott vezeték (amely az átemelőből szállítja a szennyvizet a tisztító irányába) és egy gravitációs vezeték (amely az utcabeli ingatlanok szennyvizét gyűjti össze). A nyomott vezeték csak akkor tud épülni, ha a teljes tárnoki bevezetésre megvan az engedély. A vasút túloldalán, a Fácánköz és Fogoly utcák környékén nyomvonal változtatás lesz, ezért módosítani kell az engedélyeket, újratervezni, stb. Ennek időigénye van, ezért ez mindenképpen jövő tavaszra tolódik át.

Mivel a Technikus utcában két vezeték is épül, annak nincs sok értelme, hogy az utca kétszer legyen feltúrva. Tehát addig a gravitációst sem építik, amíg a nyomott nem építhető. A kettőt közel egy időben, egy földmunkával fogják megépíteni. A rákötések az egész környéken egyszerre, 2013-ban fognak megtörténni.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva