Eredményes volt az érdi szennyvízcsatorna-hálózat építésére kiírt közbeszerzési eljárás

A mai napon megtartott eredményhirdetés szerint a következő ajánlattevők nyújtották be a bírálati szempontok szerint összességében legelőnyösebb, érvényes ajánlatot:

Érd Nyugat:

DSS Érd Konzorcium

Tagjai:

– Duna Aszfalt Kft.

– SADE Magyarország Mélyépítő Kft.

– Swietelsky Magyarország Kft.

Érd Kelet:

ÉRD – KEA Konzorcium

Tagjai:

– Közgép Építő-. és Fémszerkezetgyártó Zrt.

– EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.

– COLAS-ALTERRA Zrt.

Amennyiben nem érkezik jogorvoslati kérelem a törvény szerint biztosított 10 napos szerződéskötési tilalom alatt, a fent megjelölt ajánlattevőkkel lehet megkötni a kivitelezési szerződést.


Comments Closed

Hozzászólás

az “Eredményes volt az érdi szennyvízcsatorna-hálózat építésére kiírt közbeszerzési eljárás”
 1. Punka György szerint:

  Amennyiben a jelzett 10 napon belül nem érkezik jogorvoslati kérelem, a fent megjelölt 3 – 3 ajánlattevő közül csak egy, vagy területenként egy lehet a kiválasztott?
  A kiválasztás után a kiesetteknek ismét jogában áll a döntés ellen jogorvoslati kérelemmel élni? Ha igen, ez mennyivel halasztja el a munkák megkezdését?
  Mi az EU által megszabott legutolsó kezdési határidő? (Gondolom, a munkák ütemezését és aktuális állapotát ők is ellenőrzik, lévén igen nagyértékű beruházásról szó!)
  Én úgy látom, rettenetes késésben vagyunk!

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Punka György!

   Nem vagyunk késésben a munkák megkezdésével! A szabályok szerint akkor lehet kezdeni, ha szabályosan lefolytatott közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelező van. Pont ez zajlik most. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minden szabályosan történjen a közbeszerzési eljárásban, mindenkinek biztosítani kell minden jogorvoslati lehetőséget. Az óra akkor kezd el ketyegni, ha jogszerűen alá lett írva a kivitelezési szerződés. Nincs EU által megszabott legkésőbbi kezdési határidő.

   Amennyiben szerződni lehet, akkor Érd Kelet területre az egyik (3 cégből álló) ajánlattevővel, Érd Nyugatra a másik ajánlattevővel lehet szerződni. Mivel konzorciumban indultak, ez azt jelenti, hogy 3-3 cég közösen tett ajánlatot. Magyarán további verseny ez esetben nincs, ők közösen vállalják a munkát és a közöttük levő megállapodás alapján végzik azt el.

   • Punka György szerint:

    Tisztelt Simó Úr!

    Köszönöm a gyors választ!
    A két három cégből álló ajánlattevő kiválasztása megtörtént. Hányan élhetnek a jogorvoslati kérelemmel? Magyarul: hányan támadhatják a döntést?

    • Simó Károly szerint:

     Tisztelt Punka György!
     Mind a két részre 5-5 konzorcium pályázott. Mivel mind a kettőnél 1-1 nyertes van, tehát mind a kettőnél 4-4 nem nyertes pályázó van.

 2. Kovács János szerint:

  Tisztelt Simó Károly Úr!

  Az után szeretnék érdeklődni, mikor lehet megtudni pontosan, melyik utcában mikor kezdik el a csatorna hálózat kiépítését?
  Úgy gondolom, mindenki szeretné tudni, hogy a saját utcájában mikor számíthat bekötésre.
  Várom mielőbbi válaszát.

  Tisztelettel: Kovács János

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kovács János!

   Amint megkötötték a kivitelezési szerződést, 4 héten belül az adott terület kivitelezőjének meg kell adnia azt az ütemezést, amelynek mentén az egyes utcákat meg kívánja építeni. Ezt az ütemezést a Mérnöknek is jóvá kell hagynia. Amint ez megtörténik, nyilvános lesz a kivitelezők által vállalt ütemezés.

   Tehát a kérdésére válaszolva: leghamarabb a szerződéskötést követő hetekben lehet megtudni a konkrét utcákra vonatkozó ütemezést.

 3. Kis Adám szerint:

  Tisztelt Simó úr!

  A csatornázás magában foglal útfelújítást/aszfaltozást is? Eddig az volt az indok a pocsék érdi utakra, földutakra, hogy meg kell várni a csatornát….

  Tisztelettel: Kis Adám

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kis Ádám!
   A jelen csatornázási program EU-s feltételei kizárják azt, hogy olyan út építés történjen, ami nem szorosan a szennyvízcsatorna építés érdekében történik.
   (Ebben azt esetben útépítés alatt azt értem, hogy nem szilárd burkolatú útból burkolt út lesz). Természetesen az utakat legalább eredeti állapotba helyre kell állítani a kivitelezőknek. Itt szeretném jelezni azt is, hogy ez nem azonnal fog megtörténni, tehát mindenhol lesz olyan időszak átmenetileg, ahol nagyon nehezen lehet majd járni a korábban járható utcában is!

   Ha megvalósul a csatornázás, akkor – mivel minden közmű meglesz – már csak pénzt kell találni más forrásból arra, hogy a csatornázott utcákban burkolat utak legyenek.

 4. Punka György szerint:

  “Amennyiben nem érkezik jogorvoslati kérelem a törvény szerint biztosított 10 napos szerződéskötési tilalom alatt, a fent megjelölt ajánlattevőkkel lehet megkötni a kivitelezési szerződést.”
  Nos, ez az időpont a múlt hét péntekén lejárt. Gondolom, a hír megérne egy azonnali tájékoztatást! Ugye, nem kell tovább várnunk!