Sikeres félidőt zárt az érdi-diósdi-tárnoki csatornaprojekt

Az „Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Program (KEOP-1.2.0/2F-2009-0001 projekt)” a tervezettnél gyorsabb ütemben halad, már a félidőben egyes szakaszok több mint 70%-ban elkészültek. A műszaki előrehaladást 2012. október 4-én „Projektfelező” rendezvényen mutatták be Érden.

A több mint 32 milliárd forintos, Európai Uniós támogatásból megvalósuló Érd – Diósd – Tárnok térséget összekötő szennyvíz-csatorna hálózat kialakítása közel 80.000 lakos életminőségét javítja, teszi jobbá életét. Pest megye második legnagyobb települését Érdet és Diósdot, valamint Tárnokot érintő projektben tervezett 322 km gerinc-csatornából csak Érden már 167 km-t fektettek le, melyet egy Projektfelező rendezvénnyel ünnepeltek meg a résztvevők.

Érd polgármestere, T. Mészáros András a rendezvényen ismertette a munkák előrehaladását, a beruházás jelenlegi helyzetét. Elmondta: „A projekt példaértékű, Pest megye legnagyobb településközösségének életminőségét és környezeti helyzetét javítja a beruházás. Amely részeként a munkálatok a vártnál gyorsabb ütemben haladnak a második részvízgyűjtő már 93%-ban kész.

A kiépítendő hálózatnak Érden több mint 65%-át már lefektették a kivitelezők, ami 167.000 méternyi csatornát jelent. Csak az elmúlt hónapban 10 km csatornával hosszabbodott a hálózat. Az előrehaladás Érd nyugati és keleti részén egyaránt meghaladja az 55 %-ot.

Diósdon is felezőhöz érkeztek: itt eddig közel 22 km csatornát fektettek le. Tárnokon az első hetekben már kilométer hosszan került a földbe szennyvízcsatorna.

A három települést ellátó érdi regionális szennyvíztisztító új teleprésze is elkészült és javában zajlik a próbaüzeme, amely 2013 szeptemberben zárul. Jelenleg a régi teleprész felújítása van folyamatban.

A munkák miatti kényszerűen szükséges időszakos közlekedési, forgalmi fennakadásokért ezzel együtt türelmet kért a lakosságtól, megköszönve eddigi pozitív és segítő hozzáállásukat is.

A fejlesztés teljes ideje alatt az érintett lakosok véleménye, panaszainak kezelése, illetve az azt kiváltó okok megszüntetése is kiemelt feladat. Ennek kezelésére, fogadására az ütemezésnek megfelelően nyitották meg az érdi Csatornázási Ügyfélszolgálatot, melynek átadására szintén a rendezvényen került sor.

Az ügyfélszolgálat munkatársai személyesen hétfőnként 13-18:30-ig, szerdai napokon pedig 8-12 és 13-16:30 óra között, telefonon és e-mail-en keresztül pedig ezen időpontokon kívül is fogadják a lakosság csatornázással kapcsolatos megkereséseit.

További információ munkatársainktól az ugyfelszolgalat@erdicsatornazas.hu e-mail címen kérhető.


Comments Closed

Hozzászólások lezárva