Ma ünnepélyesen elindult a csatornahálózat építése

Ünnepélyes keretek között letették az érdi csatornahálózat “alapcsövét” Érden, a parkvárosi Darukezelő utcában. A csatornahálózat építési munkák szimbolikus megkezdését jelentő ünnepségen részt vett Dr. Kling István, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Érd város és a szomszéd települések polgármesterei, képviselői, a térség országgyűlési képviselője, a csatornahálózat építést végző cégek vezetői és képviselői.

T. Mészáros András polgármester szimbolikusan átadta a munkaterületet a kivitelezőknek, arra kérve, hogy minél előbb és szakszerűen végezzék a munkát, annak érdekében, hogy a projekt befejeztével mindenki megelégedéssel nyugtázhassa, hogy az erőfeszítéseket siker koronázta.

Dr. Kling István helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy Érden zajlik jelenleg Magyarország legnagyobb szennyvízprojektje, amelyet jelentős összeggel támogat az Európai Unió és a Magyar Állam is.

A kivitelezők képviselői a rövid bemutatkozás után elmondták, hogy szeptember első felében minden területen el kívánják kezdeni az utcákban a csatornaépítést. Ígéretük szerint a lehető legkisebbre kívánják csökkenteni a kellemetlenségeket, a kivitelezés idejére türelmet és megértést kérnek minden érintettől.

A következő időszakban megjelenik majd a médiában az építéssel érintett első utcák listája és minden érintettet időben értesíteni fognak a kezdésről.

A rendezvény végén T. Mészáros András polgármester és Dr. Kling István helyettes államtitkár elhelyezték a létesítmény “alapcsövét”.

Az Érdi TV beszámolóját az eseményről itt tekintheti meg:


Comments Closed

Hozzászólás

az “Ma ünnepélyesen elindult a csatornahálózat építése”
 1. Francisk Adalbert szerint:

  Hú de jó…
  Sokan nem hittek, nem hisznek a csatorna projektben. Remélhetőleg nem a fizető emberek kárára fogják azoknak is bekötni a csatornahálózatot, akik nem fizetik.. mint tudjuk több ezren még nem fizettek egy petákot sem.
  Azt viszont nem értem, hogy miért az M7-en túl kezdték el “ásni” az hálózatot?
  Lehetett volna a Tusculanumban, vagy épp Parkváros lenti részén…

  Na majd meg fogják ezt is magyarázni…

  üdv
  Albi

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Francisk Adalbert!
   Köszönöm, hogy leírta gondolatait! Valóban jó érzés lehet azoknak, akik hittek ebben a projektben, hogy erőfeszítésük nem volt hiábavaló, annak ellenére, hogy néha bizony sokan akár ki is csúfolták ezért a hitükért.

   Azért is köszönöm, mert – bár szerencsére már nincsenek sokan, hisz az érintettek 85%-a már fizetett vagy fizet valamilyen formában – még mindig vannak olyanok, akik erőszakosan, primitív módon kikérik maguknak, hogy a Társulat részéről rendszeresen arra szólítjuk fel, hogy – többi tagtársához hasonlóan – ő is fizesse be a rá eső részt.

   Ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy nem velem van vitája, én nem tudnék a több, mint 14.000 rendesen fizető társulati tag szemébe nézni nyugodt lelkiismerettel, ha nem tudnám, hogy mindenki egyformán, ugyanazokkal a feltételekkel megfizette a rá eső részt. Ezért tehát biztosíthatom, hogy előbb vagy utóbb mindenki be fogja fizetni az egységnyi hozzájárulást.

  • Simó Károly szerint:

   A kezdéssel kapcsolatosan teljes mértékben igaza van. Tusculanumban is, Parkvárosban is, sőt Érdligeten, Postástelepen, Sasvárosban is lehet kezdeni. Ezek közül bármelyiket emeljük ki, joggal kérdezik a többiek, hogy miért pont ott, miért nem a másik helyen? 🙂

   A jó hír az, hogy a fent említett részek közül mindegyikben – pár nap eltéréssel – egyszerre indul a munka. A nyitórendezvényt egy adott helyszínen szerveztük és a helyszínválasztás sok tekintetből szimbolikus volt.

   Azonban az ütemezés tekintetében a fő szempont az, hogy ahol már van meglévő és üzemelő csatorna hálózat, onnan kell továbbépíteni. A sok ilyen üzemelő szakasz közül egyik a Darukezelő utcában (Felső Parkvárosban) van, de természetesen a fent említett többi rész sem marad ki. Tehát a város minden területén hamarosan építeni fognak.

 2. Mekk Elek szerint:

  Mekk Elek is fentről kezdte el építeni a disznóólat:))))

 3. Kocka Pál szerint:

  Azt szeretném megkérdezni,hogy a Kaktusz utcában mikor lesz már megcsinálva mert valahányszor kirakják(igya el a föld) a szomszédok és nem vitetik el nagyon büdös van tőle.MI meg fizetjük a drága csatorna díjat.

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Kocka Pál!
   Minden, a program érintett utca sorra kerül 2013 év végéig. Azt, hogy ezen belül melyik utca mikor kerül sorra, a műszaki és építési szempontok alapján döntik el a tervezők.