Egymilliárd kétszázötvenmillió forint fölött a megtakarítások összege

Időről időre rosszindulatú pletykákat kezdenek terjeszteni a városban a csatorna társulathoz befizetett hozzájárulásokról. Ezért (is) fontosnak tartjuk mindig a pontos és precíz beszámolást a befizetett pénzekről. Ezt már korábban is megtettük. Az alábbiakban a befizetett és rendelkezésre álló pénzekről olvashat.

Az Érdi Csatornamű Társulat bankszámláin 2011 január 31-én – amint a mellékelt képernyő-mentésből is kiderül – 694.167.043 Ft volt. Ez az összeg tartalmazza a beérkezett egyösszegű befizetéseket, valamint a részletekben fizetők társulatnál maradó részét is (785 Ft a havi 2605 Ft-ból).

Az OTP Lakástakarékpénztár 2010 december 31-i jelentése szerint a társulati tagok LTP számláin összesen 571.767.610 Ft volt. Ez tartalmazza az LTP befizetéseket, a megkapott állami támogatásokat, illetve mindezek után a kamatokat.

Azt tapasztaljuk, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a befizetések stabilan magas arányban érkeznek, minden hónapban a társulati tagok legnagyobb hányada időben befizeti a vállalt hozzájárulást.

A korábbi beszámolót ide kattintva olvashatja.

Comments Closed

Hozzászólás

az “Egymilliárd kétszázötvenmillió forint fölött a megtakarítások összege”
 1. Hidvégi Gáborné szerint:

  T. Cím !

  Nagyon gyönyörű, hogy ennyi pénz folyt be eddig, és még fizetjük továbbra is, de a kérdésem az lenne, hogy mikor lesz CSATORNA????????????????
  Köszönettel:
  Hidvégi Gáborné

  • Simó Károly szerint:

   Tisztelt Hídvégi Gáborné!

   Csatorna úgy lesz, ahogy eredetileg is tervezve volt: legkésőbb 2013 közepéig mindenhol kiépül a hálózat. A szükséges tisztító kapacitás pedig kiépül 2012 végéig.

   Bizonyára emlékszik, hogy 2008-ban, amikor indult a program, a következőkről volt szó: 2008-2017 évek között kell részletekben befizetni a hozzájárulást. A fizikai megvalósulás 2010-2013 között történik.

   Tehát lesz egy pár év (2008-2011), amikor a befizetett pénzek tulajdonképpen előtakarékosságnak számítanak és lesz egy pár év (2014-2017), amikor a csatorna hálózat kiépülte után fizetnek a részletekben fizetők.